Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Planlagt gravid. Pludselig uenige?!

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Min kæreste og jeg har været sammen i 3år. Vi har forsøgt at blive gravide længe men det er desværre gået til grunde 5 gange pga cyster (som jeg desværre døjer med). Dem får jeg så fjerne den 23. marts og den 16. april finder jeg ud af at jeg er blevet gravid.

Graviditeten dårligt modtaget

Jeg fortæller det selvfølgelig til kæresten, og nu synes han pludselig, at det passer dårligt 🤷🏼‍♀️

Dagen efter begynder jeg at græde og siger, at jeg altså ikke har lyst til at få en abort. Jeg ikke kan se, hvorfor det har ændret sig for ham velvidende om, at vi ikke har brugt beskyttelse, men også med et ønske om at det faktisk også skulle ske.

Støtter alligevel

Han siger så, at det skal vi nok finde ud af, og hvad jeg tror det bliver osv. Jeg bliver selvfølgelig lettet.

Der sker så det, at jeg får nogle blødninger. Vi beslutter, at jeg skal ha målt mig hcg om torsdagen og igen mandag. Det er tårn højt og de giver mig beskeden om, at der godt kunne være 2. De syntes jeg skulle få en trygheds scanning, hvilket jeg så får den 1juni. Der var kun en, men jeg var 7+3 istedet for først beregnet 6+1..

Jeg fortæller, at jeg har været afsted, og at jeg har fået en film med hjem, hvor han også kan se hjerteblink og at jeg har termin den 15/1. Han siger så, at det kunne være sjovt, hvis det blev den 7. da han har fødselsdag der.

Ønsker så pludselig abort

Lørdag den 5., hvor vi er gået i seng, spørg jeg om, hvorfor han ikke har haft lyst til at se den film. Det endte ud i, at han vil ha, at vi skal få en abort. Han ringede til lægen, hvor vi har en tid imorgen fredag.

Jeg er bare så ked af det uforstående og vred. Det skal lige siges, at min operations historik ikke er særligt god. Jeg har været ved at dø 2 gange efter fejloperationer. Det er som om at han slet ikke ved eller forstår, hvad han udsætter mig for??

Ved ikke hvad jeg skal gøre.

Svar:

Hej
Sikke et forløb og hvor er det let at forstå, at du er uforstående og vred. Endelig er det lykkes dig at undgå spontan abort, endelig er der udsigt til at I skal være forældre, men så bakker din kæreste.

Mange reagerer

At han reagerer på den måde, er ikke unormalt. Selv ved planlagte graviditeter kan, måske særligt manden, blive noget chokeret, når kvinden ”pludselig” er gravid, så går alvoren op for ham, hvad det vil sige at blive far. Og så kan han føle, at han alligevel ikke er klar… Måske har han venner, der har børn, som han kan tale med?

I dag har I så været ved lægen. Hvordan er det gået? Håber, I fik en god samtale og at lægen forstod, at det ikke er dig, der ønsker abort?

Måske fik I også talt om, hvad en provokeret abort kan medføre, både lille risiko for fysiske bivirkninger, (måske er du i højere risiko end andre efter det du beskriver), men i højere grad risiko for psykiske reaktioner. Både for dig og Jeres forhold. –Måske din kæreste ikke er klar over dette?

Læs evt begge i brevkassen om andres reaktioner efter abort.

Håber det bedste for dig og Jer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske