Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gentagne tidlige aborter

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Vi er et ungt par på 26 år som er sunde og raske og ingenting fejler. Vi har været igennem noget af et forløb i vores rejse til forhåbentligt at blive forældre en dag.

I januar sidste år testede jeg positiv på en graviditetstest. Vi havde prøvet i 2 måneder og var lykkelige. Desværre begyndte jeg at bløde 7 dage senere. Vi fik aldrig graviditeten “bekræftet” hos lægen, men vi går ud fra at der var tale om en biokemisk graviditet/spontan abort. Vi var fuldstændig knuste, og det tog os flere måneder at komme ovenpå igen psykisk.

Efterfølgende forsøgte vi at blive gravide igen, og testede meget svagt positiv yderligere to gange samme år, hvor jeg begyndte at bløde umiddelbart efter. Lægen sagde, at siden disse ikke er blevet “bekræftet”, tæller de ikke som gentagne aborter.

Nu står vi så og har testet meget tydeligt positiv, har været ved lægen, til scanning, set hjerteblink, til scanning igen – og her var hjertet desværre stoppet med at slå omkring uge 7-8. Nu er jeg så ved at gennemgå en medicinsk abort.

Vi er TRÆTTE og UDMATTEDE over dette forløb, og føler os ikke hørt i sundhedsvæsenet, da de bliver ved med at sige, at de første aborter ikke “tæller”. Er der virkelig igen hjælp at hente i en situation som vores? Og hvordan vurderer du vores chancer for at få et succesfuldt forløb og en sund og rask graviditet?

Svar:

Hej
Det er let at forstå, at I er kede af at have mistet så mange gange, at I er udmattede, og at I er frustrerede over, at Jeres 4 tidlige spontane aborter kun tæller som en i systemet.

Jeg kan desværre ikke udtale mig om Jeres chancer for en sund graviditet.

Kig evt på Spontan abort, hvor der nederst på siden henvises til: Landsforeningen for ufrivilligt barnløse LFUB eller Foreningen Ufrivillige Gentagne Aborter i Danmark FUGA. Begge organisationer arbejder for at forbedre vilkårene for kvinder, der er ramt af gentagne ufrivillige aborter.

Håber, I måske kan få støtte her igennem.
Håber, det snart må lykkes for Jer at opleve graviditet uden komplikationer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske