Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og mor til to i forvejen

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på snart 28 år. Jeg har i forvejen 2 børn på 2 år og en på 1 år. Der er ca 15 måneder imellem dem.

Jeg er nu gravid igen, med en anden end mine børns far. Ham er jeg ikke kærester med og ved ikke om jeg bliver det. Han vil gerne have barnet. Jeg var gravid for nogen måneder siden og fik en abort, hvilket jeg var indforstået med der. Men denne gang er jeg i tvivl. Men jeg er også i tvivl, om jeg tør at fortælle min familie det eftersom, de mener jeg har rigeligt i forvejen i de to dejlige børn, jeg har nu.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op. Findes der nogen gode råd til en som mig der er i tvivl om det hele.

Svar:

Hej
Du er gravid og i tvivl. For nogle måneder siden fik du abort, som du ikke var i tvivl om. Hvordan har det været for dig? Ved du, hvorfor du er i tvivl denne gang? Det er godt, du lytter til din tvivl, og ikke bare beslutter dig for abort, fordi graviditeten ikke var planlagt. For abort er en ”stor ting”. Du ved ikke, om du bliver kærester med barnets far, men han vil gerne have barnet.

Det er en god start, at han står ved sit ansvar, også selvom han ikke ved, om I skal være sammen. Mht din familie, så er det let at forstå, at du er forbeholden overfor at fortælle dem om din graviditet. Men, selvom de mener, at du har rigeligt at gøre med dine børn, så er det jo ikke deres valg. Og selvom de kunne have ønsket det anderledes, mon så ikke de tager imod nr. 3, ligesom med de første to.

Overvej, hvad du helst vil leve med?

Overvej, hvad der kunne gøre det nemmere for dig at overskue at tage imod barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske