Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Piller fra læge giver fosterskade

Spørgsmål:

hej.

Jeg er på piller fra læge/hudlæge der kan give fosterskade. Jeg blev i dag ringet op, at mine tal var lidt høje i forhold til graviditet, så jeg skulle lige tage en test for at være sikker. Tog med det samme en og den siger positiv med det samme.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, da jeg selv ikke ønsker et barn med problemer, men heller ikke ønsker en abort. (Jeg har tidligere fået en abort, da jeg var meget ung, og husker tydelig smerterne og de efterfølgende måneder (var 17år)).

Nu er jeg 28 år og ønsker endelig børn bare først meningen om 2 år da min kæreste studere lige pt.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre eller forholde mig, da vi økonomisk ikke er på plads da jeg er selvstændig og han studere. Hvordan skal jeg kunne forholde mig til fosterskade og det, når man ingen steder kan finde nogen statistikker på det?

Svar:

Hej

Jeg vil opfordre dig til at tale med din hudlæge snarest om, hvordan du trapper ud af medicinen, og evt skifter til noget andet. Måske kan lægen sige dig, hvilken risiko der er for fosterskader, måske er risikoen meget lille. Måske du kan blive fulgt ekstra under graviditet med scanning som beroligelse.

Du er blevet gravid, før I forventede, men du har alderen til at blive mor, er i fast forhold og selvom økonomien bliver bedre om et par år, mon så ikke det går alligevel.

Håber det bedste for dig og Jer.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske