Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er gravid - ønsker abort

Spørgsmål:

Hej.

Jeg har lige fundet ud af at jeg er gravid. Jeg ønsker ikke at være forældre nu, og vil derfor gerne have en abort. Hvem skal jeg ringe til eller kontakte for at finde ud af, hvad der skal ske?

Svar:

Hej.

Du har lige fundet ud af at du er gravid, men ønsker ikke at være forældre nu, og ønsker en abort.

Det er egen læge man skal kontakte, hvis man ønsker en abort.

Uanset om graviditeten er uønsket eller ej, så er abort en stor beslutning, som det er vigtigt at bruge tid på. Mange fortryder deres abort. Jeg vil opfordre dig til at bruge tid på at undersøge dine muligheder, det skal din egen læge også tale med dig om, måske du kan tale med nogle fortrolige om din situation.

Hvordan har du det med beslutningen? Er du afklaret? Har du nogle omkring dig du kan tale med? Er du I et fast forhold, og har I talt om situationen.

Læs evt på Abortliniens hjemmeside i brevkassen om andres erfaringer med abort eller du er velkommen til at ringe på Abortlinien på 48 39 48 48. Der kan du hver aften ml. 19 og 22 (undtagen lørdag), tale med en rådgiver om din situation.

Håber det bedste for dig.
Mvh Marianne Jørgensen, Abortlinieleder