Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vil ikke være ung mor, men i tvivl

Spørgsmål:

Hejsa. Jeg tog i weekenden en positiv test. Jeg var meget sikker på at jeg ikke skulle have det barn sammen med min kæreste, da jeg kun er 22. Vi har været sammen i 5 år og han er 28. Han har altid snakket om han gerne vil have børn inden han blev 30 og jeg har altid været besluttet om, at jeg først skulle have børn når jeg havde en uddannelse.

Men nu står jeg så her med en positiv test og en uønsket graviditet. Jeg har en stigmatisering om folk der bliver unge forældre, folk der ik har en uddannelse inden de bliver mor og hvorfor man ikke har passer bedre på. Hvilket også taler mig for ikke at beholde barnet, i forhold til hvad andre tænker.

Nu er jeg kommet i tvivl

Men, nu synes jeg det er svært, da tvivlen er kommet op i mig om jeg vil beholde barnet. Jeg har fortalt min kæreste omkring testen, han skjuler glæden, da han godt ved min mening og holdning til det, men alligevel er der også noget i ham, som siger han ikke skal være far på dette tidspunkt, altså at han gerne vil vente.

Jeg skal til lægen idag, men jeg vil gerne snakke med min kæreste i forhold til hans holdning om at beholde det, ikke at det er det vi skal i første omgang, men bare hvad han har tænkt hvis vi beholder det. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal spørge ham, eller om jeg bare skal lade være og ikke snakke med ham omkring det og bare få en abort hurtigst muligt, så det er at tvivlen ikke er for længe i kroppen på mig.

Svar:

Hej
Nu har du været hos lægen og har måske også talt med din kæreste. Du er i tvivl mht om du skal beholde barnet eller få abort. Det er godt, at du lytter til din tvivl. Uanset om du vælger barn eller abort, er det en beslutning, du skal leve med.

Du overvejer, om du skal få abort hurtigst mulig for at undgå at forholde dig til tvivlen. Overvej, i hvilke andre forhold i livet, du vil tage en hovedkulds beslutning og tage konsekvenserne bagefter?

Abort er en stor beslutning

Abort er en stor beslutning, det handler om et lille ufødt barn, og de fleste kvinder får det psykisk svært bagefter i kortere eller længere tid, og af forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev pressede. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du har en fordom ift unge forældre, der får barn før uddannelse. Men, så ung er du/I jo heller ikke. Og de kvinder, der vil tage en uddannelse, gør det, uanset om de bliver mødre, før de begynder uddannelse eller undervejs. I det lange løb, hvad betyder det, om barnet kom et par år før eller siden?

Du overvejer, hvad andre tænker. Hvad betyder det mon, hvad andre tænker? Det er Jeres barn, jeres valg. Og når barnet først er født, og sikkert før, vil hverken I eller Jeres omgivelser sikkert tænke andet end godt om barnet.

Overvej, hvordan du tror du vil have det efter en evt abort? Hvad tænker du om abort?

Overvej, hvordan du vil have det, hvis du vælger at beholde barnet? Når du er begyndt at overveje at beholde barnet, hvad skyldes det da?

Tal sammen!

Jeg vil opfordre dig til at bruge tid på at tale med din kæreste om Jeres muligheder. Hvad afholder Jer fra at beholde barnet? Hvad kunne gøre det lettere for Jer at overskue? Læs evt begge på Abortliniens hjemmeside.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort