Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er gevaldig i tvivl om jeg skal have en abort

Spørgsmål:

Er gevaldig i tvivl om jeg skal have en abort, er ikke sikker på jeg ville kunne leve med mig selv bagefter.. Har 3 børn på 5, 7og 9 år, som i forvejen lægger et stort pres på hverdagen.. Min kæreste og mit forhold har længe været kørt i hård knude, så al logik siger at et 4 barn nok ikke gøre situationen bedre.

Svar:

Hej
Grundet ferietid får du først svar nu. Måske din situation er anderledes nu.

Dit parforhold er udfordret, der er nok at se til med 3 børn, og nu er du gravid. Det er svært. Du overvejer abort som løsning, men du ved ikke, om du kan leve med dig selv bagefter.
Hvad tænker du om abort? Hvad siger din kæreste? Havde I talt om, at du kunne blive gravid igen? Får I hjælp til Jeres par-udfordringer?

Dine overvejelser om reaktioner på abort er realistiske. De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid, og af forskellig sværhedsgrad. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

At få nr. 4 er selvfølgelig en ekstra opgave, men barnet er jo også en gave, som sine søskende, og vil bidrage til familien. Under barsel med nr. 4 vil du have langt større og mere selvhjulpne børn, end under de tidligere barsler.

At få en abort vil umiddelbart fjerne “ekstra-opgaver”, som barnet vil give. Men, hvis du får det svært efter aborten, vil det få betydning både for dig, parforholdet og resten af familien.

Overvej, hvad der kan hjælpe dig til at overskue at tage imod nr. 4. Hjælp til parforholdet? Evt et PREP-kursus, som er en god gave et ethvert parforhold. Mulighed for praktisk hjælp? Graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads inden fødslen.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber, det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske