Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ønsker ikke abort

Spørgsmål:

Hejsa brevkasse. Jeg står i den uheldige situation at jeg løst har set en mand i 2 år. I sommers snakkede vi over at lave et barn sammen, jeg stoppede med prævention. Efter et par mdr tror jeg måske jeg er gravid, og vi kommer i diskussion om det, og i “kampens hede” slynger jeg ud at bare rolig skal nok få lavet en abort, hvis det er. Han griner af det hele og siger det var sort humor fra hans side , og at man ikke får et barn sammen når man ikke er i et fast forhold. Jeg er ked af det, frustreret og føler mig magtesløs. Jeg var heldigvis ikke gravid.

Tiden går vi løser vores uoverensstemmelser og jeg må lade det ligge. Han vil ikke bruge nogen form for beskyttelse og jeg siger flere gange at det ender galt. Og at jeg ikke vil have skylden for det. Han siger fair nok, og giver udtryk for at han er “skruk” men ikke ønsker at gøre mig gravid. Det er så frusterende med de forskellige signaler han sender. Påpeger at det er hans eget valg at vi har sex på den uforsigtige måde.

Og bom nu er jeg gravid og han ønsker ikke barnet da vi ikke er “sammen”. Jeg er i panik, bange, frustreret og ønsker inderst inde ikke en abort, men man kan da ikke sætte et barn i verden hvis manden ikke ønsker det!? Det ene øjeblik tænker jeg selvfølgelig skal jeg have en abort og det næste tænker jeg det kan jeg simpelthen ikke!

Jeg er SÅ splittet. Og faderen mener at jeg havde lovet at få en abort pga min udtalelse ved diskussion 7 mdr tidligere. Har sagt at det er ikke ansvarsfuldt eller rigtigt at vælge abort som prævention. Man er 2 om at skabe situationen. Hvad gør jeg – er så splittet!!

Svar:

Hej

Hvor er det en urimelig situation, ”han” sætter dig i. Tvetydige signaler, ingen prævention og nu presser han dig til abort. Du ønsker inderst inde ikke en abort. Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv. Du kan vælge at passe på det lille nye liv og sætte det i verden, uanset hvad han ønsker. Han har haft rigelig tid til at tage ansvarlige valg.

Uanset hvad du har sagt, så kan man ikke love en anden en abort. Han har nu muligheden for at tage ansvar overfor dig og det lille nye liv, I kan gøre Jeres forhold fast. Hvad ville du sige til en veninde i tilsvarende situation?

Hvis du lytter til dig selv og beholder barnet, bliver han måske vred, fordi han ikke er i kontrol. Måske går han, måske bliver du alenemor. Hvordan vil det være? Hvem kan hjælpe dig? Men måske vil dit valg få ham til at tænke anderledes, måske finder han ud af, at der er en grund til, at I har været løst sammen så længe og sammen har leget med tanken om at blive familie.

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, det vil være for dig at få en abort?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske