Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Økonomi ved graviditet

Spørgsmål:

Hej. Jeg er simpelthen i tvivl om vores økonomiske situation. Jeg er blevet gravid, ikke planlagt, mens jeg går hjemme med vores søn på hjemmepasnings-ydelse. I den forbindelse er jeg udmeldt af a-kasse, fordi vi har måtte skære ned på udgifter, da alt er steget så vanvittigt.

Jeg er over 30, vi er ikke gift og jeg er uddannet. Vi ejer et hus, men har ikke friværdi i det, ligesom det er mindre værd nu, end da vi købte det. Dvs jeg har ikke arbejdet siden oktober 2020, hvor jeg gik på barsel, min kæreste tjener ikke meget.

Jeg kan ikke finde rundt i, om jeg er berettiget til kontanthjælp som forsørger over 30?

Svar:

Hej

Ja, du kan få kontanthjælp. Læs her https://abortlinien.dk/info/ung-og-gravid/oekonomi/

Håber du får god hjælp i Jobcenter/Ydelsescenter/hos sagsbehandler.

Tag evt kontakt til Mødrehjælpens socialrådgiver.

Og håber du får god graviditet.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske