Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Han beder mig om abort for tredje gang

Spørgsmål:

Jeg har lige fundet ud af for 7 dage siden jeg er gravid med nr 3, men min mand ønsker ikke flere børn lige nu, først en dag om nogle år. Men grundet kamp med prævention (tåler intet) har jeg fået 2 kirurgiske aborter, fordi han ønskede det.

Nu står vi her igen og jeg stadig knust efter sidst og han beder mig vælge mellem barnet eller ham/vores børn😭

Jeg knust og kan ikke komme ind til ham. Men jeg bange for hvad det har af konsekvenser for mig, hvis jeg igen skal have følelsen af et overgreb, hvor nogle tager noget fra mig 😭

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal vælge lige nu. Vores børn er 3-4 og ønsker heller ikke far skal vælge gå. Men er konsekvensen ikke den samme, hvis jeg får en abort? Vil jeg blive hel igen og kunne lægge følelsen af svigt fra mig 😭

Svar:

Hej

Det er barsk for dig med din mands reaktion. Ikke mindst når han ved, hvor høj pris du har betalt for dine aborter. Og meget hårdt, at du oplever slet ikke at kunne nå ind til ham. Hvad tror du, det er, han frygter så meget ved et barn mere? Kan I sammen finde nogle løsninger, der gør det lettere for ham at overskue at tage imod nr 3?

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv: Du er bange for, om du kan blive hel igen, hvis du vælger abort. Du ved, hvad du taler om. Og du er bange for at føle dig svigtet af din mand, og ja, abort kan få konsekvenser for parforholdet, mon din mand er klar over det? Så ja, uanset hvad du vælger, vil det have konsekvenser for dig. Det er dramatisk, at din mand truer med at forlade sin familie. Måske er han chokeret og kan ikke overskue barn om ca 7 mdr., men han kan overskue barn om nogle år, -hvilken forskel mon det gør? Selvom han reagerer med chok og voldsom trussel, er det ikke sikkert, han vælger at føre den ud i livet. Det er også en stor ting for ham at forlade sin familie, måske han besinder sig og finder tro på, at I sammen kan klare det. Måske han vælger at gå, i så fald, hvem kan da hjælpe dig?

Hvem kan du tale med udover din mand?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske