Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men kæresten ønsker abort

Spørgsmål:

Hej. Min kæreste og jeg har været sammen i et år og jeg er nu gået hen og blevet gravid og er 6+1 henne i dag. Jeg ønsker barnet, mest af alt fordi at jeg, ved at jeg vil fortryde aborten. Vi har dog allerede en hver fra tidligere på henholdsvis 2 og 3 år. Jeg har en tid til abort i morgen, og føler bare at det er så ufatteligt forkert, men jeg skifter konstant med at tænke at jeg ikke vil have det og at jeg gerne vil have det. Mest pga min kæreste.

Min kæreste vil vente

Min kæreste er den mest fantastiske far og ønsker også børn med mig, bare ikke nu. Han synes at vores forhold er for ustabilt, og det er det også pga problemer jeg tidligere har skabt. Det har han ret i, men jeg føler bare, at vi kan arbejde på det, og at vi har en chance da vi allerede har været meget igennem. Han siger at vi har en fremtid sammen, men jeg føler ikke at vi har det hvis han presser mig til en abort og det forstår han ikke.

Jeg har talt om at beholde barnet flere gange og han bliver virkelig ikke særlig glad og har sagt nogle ting i sjov, som virkelig ikke er sjove når man sidder i vores situation. Jeg ønsker at han skifter mening, men jeg tvivler på at han gør det, da han virkelig ikke vil have et barn nu.. Vi har haft en samtale med hans søster, og det endte virkelig heller ikke godt.

Der er ingen, der forstår mine følelser

Føler ikke rigtigt at der er nogle der forstår mine følelser og føler at den støtte jeg burde have fra min kæreste, mangler.. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for jeg ville altid føle at jeg havde slået mit eget barn ihjel, og det ved jeg heller ikke om jeg kan leve med. Omvendt vil jeg heller ikke presse et barn ned over hovedet på min kæreste, for jeg elsker ham virkelig højt.. Mvh en meget fortvivlet pige.

Svar:

Hej
Det er klart, at du er meget fortvivlet. Du har tid til abort imorgen, men ønsker at beholde dit barn og ved ikke, om du kan leve med oplevelsen af at have slået dit eget barn ihjel. Hvor er det ensomt, at du ikke oplever dig støttet eller forstået af nogen. Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, du føler at abort er ufatteligt forkert, er det så det, du vil? En abort kan ikke gøres om, vær helt sikker på, hvad du vil. Du har ikke travlt. Og mht Jeres forhold, så har du ret i, at en abort, som du oplever dig presset til, kan være en trussel for Jeres fælles fremtid.

I kan arbejde med jeres forhold

Det må være svært for din kæreste med din uventede graviditet. Men det må også være svært for dig, at han siger, I har en fælles fremtid, men at forholdet er for ustabilt til et barn. Og ja, hvis I vil, kan I arbejde med Jeres forhold i løbet af graviditeten, fx tage et PREP-kursus. Tal med ham om, hvad han frygter og bekræft ham i, at han er en fantastisk far og at du ved, han også vil blive det for Jeres barn, selvom det kommer før ventet. Du elsker din kæreste højt og vil gerne respektere ham. Han elsker formentlig også dig, vil han byde dig risikoen for at få det psykisk svært pga pres til en abort, som du ikke ønsker? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.

En oplagt mulighed for at tage ansvar

Din kæreste har ligenu en oplagt mulighed for at vise sig som ansvarlig mand overfor dig og det lille nye liv, som han er medansvarlig for.
Det er dig, der er gravid og dit valg. Uanset hvad du vælger, skal du leve med dit valg. Overvej, om du helst vil leve med abort eller barn?
Håber det bedste for dig. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske