Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

muligvis gravid

Spørgsmål:

Hej med jer.

Jeg er ekstremt bange for at jeg er blevet gravid. – og hvis jeg er, skal jeg have en abort. Jeg har ikke særlig mange symptomer. – jeg har en sammentrækninger i min livmoder, men det oplevede jeg også sidste gang jeg havde en graviditets frygt. – der fik jeg menstruation.

Jeg har også en lyst til at kaste op. Men det kom efter, at min veninde nævnte det, og jeg derved måske blev bange for at det ville komme. Jeg har ikke ømme bryster, eller oplever andre vilde symptomer. – jeg ville høre om en måde man kan fortælle det til ens mor?…

Hilsen pige, 17 år

Svar:

Hej

Du er bange for at være gravid, og det har du også tidligere været bange for. Hvordan kan det være? Er det en kæreste, du har sex med? Bruger du prævention? Hvis du ikke får menstruation til forventet tid, kan du tage en test.

Når du er så nervøs, er det er en god ide at fortælle det til din mor. Ved hun, at du er begyndt med sex? Har I talt om prævention? Er du bekymret for at tale med din mor? Hvis du er gravid, skal I undersøge dine muligheder. På Abortliniens hjemmeside kan du læse om abort og muligheder, hvis du vælger at beholde barnet.

Overvej at vente med sex til du kan overskue at blive gravid.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske