Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bange for at miste igen, MA

Spørgsmål:

Hej, jeg er 30 år gammel og endelig blevet gravid igen efter en MA i oktober sidste år hvor vi nåede at se hjerteblink. Men det stoppede så ugen efter. Jeg var knust og følte min krop snød mig og så havde jeg derudover også en bio i februar 2022.

Jeg er idag 5+5 henne og jeg har hele tiden tanker om at tænk nu hvis min krop snyder mig igen og den lille spire er endnu en fuser. Vi var startet op i fertilitetsforløb, men nåede kun til den første samtale og så blev jeg gravid.

Vi er blevet tilbudt scanning i næste uge når jeg er 6+5. Men kan mærke hvis jeg ser hjerteblink der, så ved ikke om jeg stoler på det til at jeg har fået en scanning mere 7+5 og igen når jeg er 8+ henne. Jeg har så mange bekymringer og frustrationer inde i min krop og håber sådan at det bare kan være vores barn som er på vej nu og at min krop ikke svigter mig igen.

Svar:

Hej

Tillykke med din graviditet. Og hvor er det hårdt for dig, at du er så bekymret. Det er helt naturligt og forståeligt, at du gør dig de overvejelser, som du gør, når du har oplevet at miste. Men det ville nok være bedre, hvis du kunne hjælpe dig selv til at “parkere” bekymringerne, måske give dem plads 15 min. om dagen, måske skrive dem ned, og ellers prøve at tænke godt om din krop, i stedet for at tænke den som en “modstander”. Hvordan kunne du gøre det? Hvordan kan du berolige dig selv? Aflede bekymringstankerne?

Mange kvinder oplever en spontan abort, langt færre oplever mere end en. Hvem kan du tale med? Måske din læge?

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske