Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvilke muligheder har jeg for abort?

Spørgsmål:

Hej jeg har haft ubeskyttet sex tre gange og kan ikke tage en graviditetstest endnu. Jeg er rimelig sikker på at chancen for graviditet er rimelig stor, da to af gangene var midt i min frugtbare periode.

Jeg kan ikke lige finde ud af hvad mine muligheder for abort er, og fortrydelsespiller er ikke en mulighed. Mine spørgsmål: 1) Hvad er mine muligheder for abort? (ikke fortrydelsespiller) 2) Skal lægerne have tilladelse af mine forældre hvis jeg er under 18? 3) Hvornår kan jeg tidligst tage en graviditetstest? 4) Hvor stor er sansynligheden for graviditet efter ubeskyttet sex 3 gange? 5) Hvornår bør jeg kontakte min læge? 6) Hvad koster den eventurelle abortmetode? – og hvor kan jeg få den/det?

Svar:

Hej
Du har en del spørgsmål ang abort, selvom du ikke ved, om du er gravid. Hvordan kan det være, at du har ubeskyttet sex, hvis du ikke ønsker at blive gravid? Bliver du presset? Abort er alvorligt, de fleste kvinder får psykiske reaktioner efter abort og abort handler om et lille ufødt liv. Pas bedre på dig selv.

Hvis du ikke får din menstruation til tiden, bør du tage en graviditetstest. En test vil kunne påvise evt graviditet 2-3 uger efter samleje. Din læge kan muligvis påvise evt graviditet tidligere. Hvis du tester positiv, vil jeg foreslå dig at tale med din mor eller far, og at I sammen finder ud af, hvad du skal gøre.

Man kan ikke regne en sandsynlighed for graviditet ud. Du lyder til at være under 18 år, og hvis du er gravid, og ønsker abort, skal dine forældre give samtykke. Under særlige forhold kan der søges om undtagelse fra dette.

Ved dine forældre, at du har sex? Har du talt med dem om prævention? Når du bor i Danmark og har sygesikringskort, koster abort ikke noget. Det er din læge, der henviser til abort, og lægen kan fortælle dig, hvor det foregår. Lægen skal også orientere dig om alternative muligheder, hvis du vælger at beholde barnet.

Hvis du er gravid, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
På Abortliniens hjemmeside kan du finde meget relevant information.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske