Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men i tvivl

Sørgsmål:

Hej. Jeg er gravid 8+2 i dag. Jeg er gift og vi har verdens dejligste datter på 2 år. Jeg har desværre angst og OCD og er derfor meget bange for om det bliver for meget for mig med et barn mere.

Jeg havde IKKE fødselsdepression efter fødslen af min datter og min angst og OCD var der i perioder da hun var lille, men ikke noget som tog overhånd.

Denne x er jeg meget bekymret for om jeg kan klare at have 2 børn. Jeg har brug for at vende det med noget udefra. Kh. A

Svar:

Hej
Du er mor til en datter og nu gravid og bekymret for, om det bliver for meget for dig med et barn mere. Havde du og din mand talt om at få flere børn? Er barnet planlagt eller helt uventet?

Du er bekymret pga din angst og OCD. Men du er samtidig bevidst om, at du ikke fik fødselsdepreession efter din datters fødsel samt, at din angst og OCD ikke tog overhånd, da din datter var lille. Det er stærkt af dig at være bevidst om disse erfaringer. Hvordan kan de hjælpe dig nu? Har du en behandler, du kan tale med iløbet af graviditeten, når bekymringerne vokser? Og efter fødslen? Evt din egen læge. Hvad tænker din mand ift om du/I kan klare at have 2 børn? Kan I planlægge, hvad I vil få brug for af hjælp? Er der hjælp at hente i netværket?

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Håber det bedste for dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske