Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men kæresten er utro?

Spørgsmål:

Hej. Jeg har først fået en medicinsk abort- og står i den situation nu at jeg blev planlagt gravid- og var så lykkelig over det- hvor jeg igår aftes finder ud af at min forlovede har været utro. Jeg er nu meget i tvivl om jeg skal beholde barnet da jeg virkelig ønsker det. Dog skal jeg ikke være sammen med barnets far og dette gør mig så i tvivl.

Mit spørgsmål er så – hvilken betydning har det for min krop at jeg udsætter den for gentagende medicinske aborter? Kan det ha den betydning at jeg får sværere ved at blive gravid igen fx om nogle år? Jeg vil virkelig gerne være sikker på “ konsekvenserne” og kan ik rigtigt finde svar på google på dette.

Jeg er så frygteligt ked af det, ensom og dybt ulykkelig.

Svar:

Hej
Hvor er det svært for dig, først at være lykkelig over planlagt graviditet og nu ulykkelig, fordi din kæreste har været dig utro. Utroskab er et stort svigt, og det er klart, at det er uoverskueligt at forholde sig til det midt i graviditeten. Har du afklaret med at bryde med din forlovede? Hvad siger han? Ønsker han tilgivelse og at forsøge at genopbygge din tillid til ham? Hvem kan du tale med?

Din krise får dig til at overveje abort, selvom du virkelig ønsker barnet. Du spørger til konsekvenserne af gentagne medicinske aborter. Formentlig kan du blive gravid igen, selvom du får abort. I sjældne tilfælde bliver kvinder sterile efter abort, hvis de efterfølgende har fået svær underlivsbetændelse. Nogle ufrivilligt barnløse har tidligere fået abort.

Hvis du får en abort igen, hvordan tror du, det psykisk vil være for dig?
Hvis du beholder barnet, uden faderen, hvem vil da kunne hjælpe dig? Hvad ville du have brug for, for at kunne overskue at beholde barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske