Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Missed abortion, hvornår blive gravid igen?

Spørgsmål:

Jeg skriver, da jeg for 4 uger siden begyndte at bløde kraftigt. Jeg var på daværende tidspunkt gravid i uge 8+3. Vi gik til akut jordemoder, og fandt ud af jeg havde haft en missed abortion i 6+4, altså dagen efter vi havde været til tidlig graviditetsscanning. Til den scanning var alt okay, og hjertet slog så fint og i takt. Forløbet har for min kæreste og jeg været rigtig hårdt. Nok mest for mig. Vi var på sygehuset dagen efter vi fandt ud af jeg havde aborteret. De fortalte at min krop formentlig havde udstødt det meste, så jeg skulle hverken have medicinsk eller kirurgisk hjælp. Om natten vågnede jeg med ekstreme kramper, og leverlignende stykker blev udskilt og jeg blødte meget. Jeg var på ingen måde forberede på det smertehelvede jeg skulle igennem. Jeg ringede til sygehuset, og fin morfin piller til 4 dage, samt andet smertestillende. 2 uger efter abortionen, stoppede blødningen, og smerterne var også blevet bedre.

Savner min graviditet

Nu sidder jeg 4 uger senere. Har haft den første rigtige mens efter missed abortion, så kan jeg forvente at min cyklus er i orden nu? Jeg har været og er stadig meget følelsesmæssig påvirket, og savner graviditeten meget. Jeg har været hele følelsesregisteret igennem. Sorg, gråd, chok, urimelighedsfølelse og vrede igennem. Det eneste jeg vil nu er at blive gravid igen? Hvor længe kan jeg forvente der går, og skal jeg være bange for det sker igen? Jeg er uendelig bange for at skulle gennemgå det hele igen.

Svar:

Hej
Det har været en barsk omgang for dig, og trist, at I mistede det lille liv. Nu har du fået menstruation igen, og ja, du kan godt regne med at din cyklus er “i orden” igen. Det er klart, at du gerne vil være gravid igen, hvorlænge der går, er der ingen, der kan sige. Og nej, prøv at lade være med at være bekymret for at miste igen. Mange kvinder har en spontan abort, langt færre har mere end en. Vær god ved dig selv og vær tålmodig med dig selv. Tag dine følelser alvorligt og sørg over, hvad du har mistet. Tal med din kæreste og andre fortrolige om det.
Håber for dig, at du snart bliver gravid igen og at alt må gå komplikationsfrit.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske