Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Missed abortion - cyklus ikke igang endnu

Spørgsmål:

Hej. Jeg havde for 5 uger siden en missed abortion, hvor fosteret var gået til i uge 10. Vi var til NF i uge 12, så fosteret havde været dødt derinde i 2 uger uden kroppen havde gjort noget. Jeg fik det fjernet kirurgisk og fik besked på, at min forventede menstruation ville være mellem 4-6 uger efter.

Vi har en datter på 1,5 år og ønsker os brændende at blive gravide igen. Men min krop har ingen signaler sendt til, at min cyklus er igang igen efter aborten. Til gengæld er mit humør meget svingende, og jeg er ofte ked af det og frustreret – kan det hænge sammen med eftervirkninger fra aborten? Og burde jeg søge læge både med humøret, men også cyklussen. Vil de kunne gøre noget?

Svar:

Hej
Det er trist med din abort, og klart, at I er utålmodige efter at kunne prøve at opnå graviditet igen. Ofte kommer menstruationen 4-6 uger efter abort, men det er jo gennemsnitligt. Hvis du ikke har fået menstruation 8-10 uger efter aborten vil jeg foreslå dig at kontakte din læge.

Mht humørsvingninger, ja, så kan det sagtens hænge sammen med psykisk reaktion efter aborten og hormonelle udsving, også selvom du ikke har menstruation. Vær tålmodig med sig selv, sørg over det tabte liv, tal med din mand og andre fortrolige om Jeres tab og længsel efter et barn mere.

Håber det snart må lykkes dig at blive gravid igen og at alt må forløbe komplikationsfrit.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske