Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Igangværende spontan abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er dybt fortvivlet og frustreret. Jeg var gravid i 6+1 da jeg pludselig begyndte at bløde en lille smugle og var bange for at det var en abort som gik i gang. Dette skete selvfølgelig en fredag aften og jeg ringede til vagtlægen som sagde jeg skulle se tiden an.

Da jeg fortsatte med at bløde i samme mængde, hvillet ikke var meget så vill de gerne se mig på Hvidovre gyn til en akut tid. Til scanningen kunne vi se så at den GS der var synlig ikke var større end 4 mm og der ingenting var at se i den. Det skal siges at 2 uger inden var vi til en privat scanning, fordi vi troede jeg var længere fremme pga. Ustabil cyklus. Og GS har altså ikke vokset siden den gang.

Nye scanninger og afventen

Lægen tager ikke en blodprøve men siger jeg skal vente og se om en uge til en ny scanning om den har udviklet sig. Jeg får flere smerter et par dage efter og bløder fortsat i samme mængde så jeg ringer til sygehuset som ønsker at se mig. Her kan de igen ikke se en udvikling i GS og nu skulle jeg være ca. 6+6 henne. De tager først nu en blodprøve og siger jeg skal have taget en mere om 2 dage. Begge prøver viser nedadgående HCG fra 3800 til 3200 og hun siger jeg skal komme ind igen om 4 dage til en planlægning. Da dette er en igangværende abort.

Her scanner de igen og jeg får samme besked en gang til. De siger så også her at de ikke kan udlukke en graviditet udenfor livmoren og dermed ikke kan give mig en medicinsk abort som vi blev sat i udsigt hvis HCG var faldende. Efter endnu en blodprøve for at måle HCG har jeg nu fået svaret at det forsat er faldende fra 3800 til nu 5 dage efter 2600.

Bløder meget

Konklusionen fra lægerne er at jeg skal bløde min abort ud og her kommer mit spørgsmål som ingen kan svare mig på eller give svar om… er det noget som andre har oplevet og hvordan/hvor langtid kan jeg blive ved med at bløde??? Har blødt i 11 dage nu (ikke kraftigt men for mig rigtig meget da jeg normalt ikke bløder mere end 3 dage ved mens.) Og det virker uoverskueligt at skulle bløde i flere uger endnu før det er udskilt og GS inde i livmoren har ikke udvist nogen tegn på at den er på vej væk…

Er det helt normalt at man blot får at vide det skal nedbryde sig selv og jeg skal vente en uge med en ny blodprøve for at de kan se om faldet fortsætter. Er bange for at den blødning jeg har nu kan sætte sig til en infektion hvis der ikke stopper og igen hvor langtid kan der gå gør der er udskilt? Håber du kan give et svar. Vh den fortvivlede

Svar:

Hej
Det er en svær tid for dig, både fordi du har mistet det lille liv og fordi dit efterforløb gør dig bekymret. Ingen kvinder er ens og spontane aborter foregår forskelligt. Hvis du fortsat bløder, vil jeg opfordre dig til at kontakte lægen mhp undersøgelse, måske du skal have en udskrabning.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske