Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min mand vil ikke have flere børn

Spørgsmål:

Jeg har her i dag opdraget jeg er gravid, hverken glad eller ked…
Kender min mands holdning, vi har 3 børn, 4 så ender det galt, og han syntes det er hårdt nok med de 3 vi har fra 3 år til 6 år…

Mine tanker er jo bare, om jeg kun gør det for hans skyld, jeg elsker børn, men jeg kan jo godt se hvad han mener, vi valgte at flytte i et dyrt hus, og derved sidder stramt i det hele.

Ville det være okey jeg valgte barnet fra, det er ikk planlagt, og jeg har spist mine p-piller som jeg skal. Lægen mente pga, at jeg var syg for lidt siden med opkast, at det kan være der, det er gået galt. Det passer meget godt med tiden.

Syntes bare det er så svært at tage valget. Men vi har det jo godt os alle 5… og måske har han ret, en 4 vil være for meget…

Svar:

Hej! Det er dejligt, at I har det godt alle 5. Din mand tror, et 4. barn vil ødelægge det for jer andre. Mon dog? Måske vil en abort ødelægge meget for jeres familie. Du overvejer, om en abort vil være noget du gør for din mands skyld.

Det er vigtigt, at du er helt sikker på, hvad du vil inderst inde før du evt vælger abort. For det er dig, der er gravid og det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg. Hvad tænker du om abort?

Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Tal med din mand om, hvad du føler og tænker og lyt til, hvordan han har det. Tal om, hvad der kunne hjælpe jer til at overskue et barn mere. Tag jer god tid.

Abort er et svært valg

Ja, abort er et svært valg. -Selvfølgelig. Det er jo jeres lille barn, det handler om. Du overvejer om det vil være okay, hvis du vælger barnet fra, fordi du havde gjort hvad du kunne mht prævention. Forskellige folk vil svare dig forskelligt, hvad mener du selv?
Læs evt mail fra en anden kvinde på brevkassen, der også venter nr. 4

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller at ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine svære overvejelser.

Håber det bedste for jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske