Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæreste vil ikke have barnet

Spørgsmål:

Jeg er 23, og er gået hen og er blevet gravid med min nye kæreste (26). Vi har været sammen i 3 mdr.
Jeg er virkelig i tvivl om jeg skal beholde barnet eller ej. Lige da vi fandt ud af det, lagde han ikke skjul på at han ønskede det fjernet. Vi har haft en længere snak om det, og forleden meldte han ud at han havde reageret som han gjorde, fordi han var gået i panik, men at han syntes at vi skulle beholde det.

I dag talte vi om det igen, og nu lyder meldingen at han helst så det fjernet, men at beslutningen er min og han støtter om det uanset hvilken beslutning jeg træffer.

Jeg er virkelig i tvivl. Jeg havde egentligt ikke tænkt mig at skulle have børn nu, da jeg er under uddannelse, men nu hvor jeg står i situationen finder jeg det meget svært at skulle få det fjernet.

Jeg har, før graviditeten, haft et længere forløb på gynækologisk afdeling, hvor der har hersket tvivl om det overhovedet kunne lade sig gøre for mig at få børn. Derfor gør det beslutningen endnu hårdere og jeg frygter at det her måske kunne være min (eneste) chance for at få et barn.

Jeg ønsker ikke at trække et barn ned over hovedet på min kæreste, samtidig er jeg usikker på om jeg ville kunne gennemgå et abort, uden at komme ud med psykiske mén og bebrejdelse af min kæreste.
Hvad kan jeg gøre for at sikre mig, at jeg træffer den rigtige beslutning?

Svar:

Hej. Hvor mon du er nu i dine overvejelser?
Selvfølgelig er det mest ideelt, at både du og din kæreste ønsker at være forældre, men nu er du blevet gravid og beslutningen er din og det er primært dig, der skal leve med din beslutning.

Mange reagerer med panik

En abort er en stor ting. Mange fyre reagerer som din kæreste med panik ved en uplanlagt graviditet og mange fyre tror, at en abort er løsningen. Men de fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der var i tvivl. Det kommer bag på mange, mange fortryder deres abort og ønsker at blive gravid hurtigt igen. Typiske reaktioner efter en abort er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede, -hvis man er blevet presset til abort imod sin egen vilje.

Mange forhold får det svært efter en abort parret ikke var enige om, bl.a fordi han ikke forstår, at hun har det så skidt i så lang tid og fordi hun er vred på ham, fordi han fik hende til at vælge abort.

Om du vil få svært ved at blive gravid senere efter en abort, kan man ikke sige, men hvis du får det, ja, så bliver det ekstra svært for dig, at du har valgt abort tidligere.

Lyt til dit hjerte

Jeg vil opfordre dig til at lytte til, hvad du inderst inde vil. Og til at du ikke får abort, hvis du fortsat er i tvivl.
Du er velkommen til at skrive igen. Du kan også ringe til Abortlinien og tale med en rådgiver, 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske