Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Føler mig presset til at få barnet fjernet

Spørgsmål:

Hej! Jeg er gravid og jeg er næsten i syvne uge. Jeg er rigitg glad for at være gravid og jeg vil gerne beholde min baby. Men jeg har en kæreste der er rigtig meget imod det. Han siger jeg ødelægger hans liv og at han vil gå fra mig. Han siger at barnet ikke er noget liv når jeg kun er i syvne uge, men det er det jo, ikke? Det er rigtig svært for mig, for jeg følger mig rigtig presset af ham til at få barnet fjernet. Jeg har det personligt selv at jeg syntes at en abort overskrider mine gænser 100%! Jeg føler det nedværdigende at skulle få en abort. Jeg har det rigtig svært ved tanken over det, jeg begynder at græde bare jeg tænker på hvordan en abort skal udførers. Jeg er så synder knust inden i. Jeg vil ikke følge mig helt hvis jeg får fjernet min baby!

Svar:

Hej! Du er glad for at være gravid, vil gerne beholde dit barn og er meget imod at skulle have en abort. -Lyt til dig selv!
Det er selvfølgelig ikke ideelt, at din kæreste ikke vil stå ved sit ansvar, men truer med at gå, hvis du vælger at passe på jeres lille barn. Prøv at lytte til ham og være forstående overfor, at det ikke er en ønskesituation for ham. Men sig også, at sex kan føre til graviditet og at han skal overveje, at det nu er tidspunktet ham kan vælge at være ansvarlig overfor dig og det lille nye liv. Vis ham evt billeder på Abortliniens hjemmeside om fosterets udvikling, fra undfangelse til fødsel er den periode i et menneskes liv hvor udviklingen er hurtigst og størst.

Mange får det svært

Det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg. -Det er nok noget overvurderet, at et lille barn skulle ødelægge din kærestes liv, men ja, selvfølgelig får det betydning for hans liv. Måske tror din kæreste, som mange andre fyre, at en uplanlagt graviditet let klares med en abort. Men de fleste piger/kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede. hvis man er blevet presset imod sin vilje. Sværest er det for dem, der var i tvivl om deres valg. Overvej begge, om du skal udsættes for den risiko. Overvej også, at hvis du vælger abort pga din kæreste, risikere du at forholdet alligevel går istykker. Det oplever mange, bl.a fordi han har svært ved at forstå hendes sorg og varigheden af den og fordi hun har stor vrede overfor ham.
Hvordan ser dit netværk ud? Hvad kunne hjælpe dig til at overskue at beholde dit barn?
Du er velkommen til at skrive igen og til at ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske