Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og helt alene

Spørgsmål:

Jeg er næsten helt sikker på, jeg er gravid. Jeg har en kæreste, som først blev begejstret, men derefter syntes abort er det helt rigtige. Da vi ikke har noget økonomisk fundament. Han er på kontanthjælp og jeg er i gang med, at læse HF-enkeltfag og er på su.

Min kæreste er ikke fra DK og min familie og især min mor og far har fordomme overfor ham- virkelig for mange. Da de ikke har givet ham en chance fra starten, eller det syntes jeg ikke! Jeg tror dette er gået udover vores forhold.

Vi har været on/off pga dette og pga. jeg har lidt og stadig kæmper med depression. Så jeg er nogle gange den lille pige, som behøver mine forældres omsorg og nogle gange en kvinde, som vil stå på egne ben.

Bange for at blive overtalt til abort

Jeg syntes det er en svær situation, da jeg gerne vil have dette barn. Men jeg ved ikke om min kæreste bliver der, eller hvordan og hvorledes med uddannelse. Og så er der min familie, som jeg frygter er skuffet og det vil de helt sikkert være. Jeg er bange for, de vil overtale mig til abort.

Jeg har nogle veninder, som jeg er tryg ved, som er der. Desuden en veninde med en datter, som hun er alene med og som helt sikkert er der. Men andres opbakning og især faren vil jeg jo gerne have i barnets liv, hvis jeg skal beholde det.

hilsen den fortvivlede, som gerne vil være mor en dag eller måske nu.

Svar:

Hej
Det lyder svært for dig. Før du gør dig for mange overvejelser, synes jeg, du skal tage en test og finde ud af, om du er gravid. Havde du og din kæreste tænkt på, at du kunne blive gravid og hvad I skulle gøre? Hvis du er gravid, skal du finde ud af, hvad du helst vil leve med, abort eller barn?

Selvfølgelig havde du foretrukket at få familie og kærestes opbakning. Og du kan have ret i din tanke om, at familien måske vil ønsker abort, måske prøve at overtale dig. Heldigvis ved du også, at du har veninder, der vil støtte dig.

Hvad kan hjælpe dig til at overskue at beholde barnet?

Selvom kæreste og familie ønsker du skal få abort, kan de ændre mening. Måske først når barnet er født. Overvej, hvad der kan hjælpe dig til at overskue at beholde barnet? Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du beslutter dig for abort? Og hvordan du tror, du vil have det, hvis du har besluttet dig for at beholde barnet?

Hvad tænker du om abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ring til Abortlinien 48394848.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske