Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæreste kan ikke glemme abort

Spørgsmål:

Hej, Jeg har brug for hjælp til min kæreste. Min kæreste er en mand som er gennemgået en abort med sin eks for noget tid siden. Hun var 17 uger henne og fik barnet fjernet i Sverige. Grunden til at jeg skriver er, at han har det rigtig svært med minderne. Han var med undervejs. Og han er meget ulykkelig nu når han ser andre børn. Aborten var ikke hans beslutning, men resultatet af et forhold der gik i stykker. Han står meget på bar bund i forhold til at søge hjælp og hvor kan han finde den. Det er også svært at stå ved disse følelser da han møder en del fordomme og der er meget tabu forbundet med at være en mand og stå med disse følelser. Håber I kan hjælpe med at pege i hvilken retning han kan søge hjælpen. Tusind tak på forhånd.

Svar:

Hej
Det er helt forståeligt, at din kæreste har det svært efter aborten. –Det lyder til, at det ikke er så længe siden. Din kærestes reaktioner er tilsvarende mange kvinders reaktioner efter en abort. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Det er naturlige reaktioner, for abort er et alvorligt valg, det handler jo om et ufødt barn. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede. Når beslutningen om abort ikke var hans, kan det blive yderligere svært for ham. Og måske også mere svært, fordi aborten var så sen. Men ja, der er desværre meget tabu omkring abortens høje pris.

Find nogen at tale med

Hvad kan din kæreste gøre? Han kan være tålmodig med sig selv. Han kan tale med dig og evt andre fortrolige om, hvad han føler og tænker. Evt skrive noget ned, både til sig selv og til det lille liv. Måske føler han skyld, og nogle har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse fra Gud, det hjælper dem til at leve videre. Hvis han har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af ham. Andre har gavn af at tale med en psykolog, hvis det er en psykolog, der anerkender abortens pris. Måske han kunne være med til at bryde tabuet om abortens pris for mænd og skrive til fx til netdoktors debatforum. I kan også læse i brevkassen på Abortlinien om kvinders erfaringer med abort.
Håber det bedste for din kæreste.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske