Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæreste er gravid trods p-piller

Spørgsmål:

Hej jeg har været sammen med en pige 4 gange. Hun fortæller mig hun er blevet gravid, selvom hun brugte p- piller. Hvordan kan det lade sig gøre? Det er meget dårlig timing for os begge, for ingen af os tjener penge eller har uddannelse endnu. Og jeg skal snart ud at rejse i længere tid, mens hun venter en abort. Det har altid været planen at komme ud at rejse, men så lige pludselig blev hun gravid. Det kom helt uønsket.

Jeg sidder bare i et dilemma, som far for hvis hun får en abort, så vil jeg føle, at jeg dræber mit eget barn. Derimod hvis vi vælger at få barnet, vil det være meget svært, fordi vi uenige om hvordan det skal opdrages. Og vi kommer nok ikke til at bo sammen senere hen. Det bliver også noget roderi og identitetsvækkende spørgsmål for barnets side.

Jeg vil være forfærdelig ked af det, hvis jeg ikke får lov til at se mit barn så, selvom jeg ved det gør min ungdom mere besværlig. Så tror jeg det er det værd. Mit spørgsmål er bare. Hvad skal jeg gøre angående om hun skal have en abort eller vi skal beholde barnet?. For der er en del problemer i dem begge.

Svar:

Hej! UNDSKYLD det sene svar pga. ferietiden. Hvordan mon jeres situation er nu?
Jo, ingen prævention er 100% sikker og det kan derfor godt lade sig gøre at blive gravid trods p-piller. Derfor skal man altid være indstillet på sandsynligheden for en graviditet, når man har sex.

Nej, det er ikke et oplagt tidspunkt med barn, når du er på vej ud at rejse. Men som du skriver, så vil du føle, at du slår dit barn ihjel, hvis du taler for abort. Og måske pigen vil føle det samme? En abort spoler nemlig ikke tiden tilbage, men giver de fleste kvinder (og nogle mænd) psykiske problemer, netop fordi det handler om et lille liv. I kan læse i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.

Hvad skal du gøre, abort eller beholde barnet? Tja, faktisk er det udelukkende pigens valg. Men det vil være oplagt, at I taler meget sammen om hvad I ønsker og undersøger hvilke muligheder I har.
Du og pigen er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske