Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

39 år, gravid og meget i tvivl, hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg fandt ud af at i tirsdags at jeg var gravid, jeg er 39 år har en datter på 8 som jeg har fået gennem kunstig befrugtning har pco og har siden jeg var ung fået beskede at jeg ikke selv kunne blive gravid, så for 2 år siden blev jeg naturlig gravid, dette kom naturligvis som en chock, jeg var meget syg i tre uge og mistede desværre fosteret i uge 10 da der ikke var hjerte lyd, det var utrolig hårdt, nu er jeg igen blevet gravid, er utrolig ulykkelig dels chokket, dels angsten for at det skal gå galt og med en ønske om ikke at beholde barnet, men er jeg stræk nok til at få det fjernet, lige nu er det hele uoverskuligt, sover græder og har det bare ad h til¨, har haft tanken bare jeg begyndte at bløde og det selv forsvandt, min mand synges vi skal beholde det trods vores alder jeg er 39 han er 45 men puha tør ikke glæde mig hvis det går galt så heller selv tage beslutningen, skal til lægen i morgen, vil skyde på jeg er i uge 9.
jeg overvejer virkeligt at få det fjernet.
ved ikke engang hvad mit spørgsmål er.

Svar:

Hej. Ja, det må være en mærkelig situation for dig.
Du er chokeret og ulykkelig. Og ved ikke, hvad du egentlig ønsker?
Jeg vil opfordre dig til at bruge tid på at blive helt sikker på, hvad du inderst inde vil. Tag ikke en forhastet beslutning om abort.

Hvad tænker du om abort?

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du ville have det efter en abort?
Hvad betyder det, hvad din mand synes? Hvordan vil han have det, hvis du vælger abort?
De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort. Mange fortryder.
Er det angsten for at miste igen, der får dig til at overveje selv at tage beslutningen? Overvej, hvad der mon er sværest, sorgen efter “naturens valg” eller efter dit eget valg?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske