Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mandens tanker

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er mand, far til 3 drenge og min kone er blevet gravid med 4. barn, overvejende ikke meningen, men uden rigtig prævention er der jo altid en risiko.

Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal stille op, for jeg frygter, at det vil være en for hård omgang for mig og os med et 4. barn. Vores 2 yngste har været mægtig krævende.

Søger råd og perspektiv?

Svar:

Hej

Din mail er anonymiseret lidt.

Din kone er ikke-planlagt gravid med nr. 4, og det gør dig i tvivl om, hvad I skal gøre. Hvad tænker din kone?

Det var ikke meningen, at I skulle have en mere, men uden “rigtig prævention” er graviditet en mulighed, som du skriver. Havde I talt om, at din kone kunne blive gravid?

Ved uventet graviditet tænker mange, måske særligt mænd, at abort kan “løse” situationen. Men abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. Uanset om man vælger barn eller abort, er det et valg, man skal leve med. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Hvad tænker du om abort? Hvad tænker din kone om abort?

Jeres to yngste har været meget krævende, og du frygter, at det vil være for hårdt for dig og Jer med et barn mere. Hvad frygter du? Deler din kone din frygt?

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for Jer at overskue at tage imod nr. 4?

Overvej, hvordan du bedst kan støtte din kone lige nu.

Du/I er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du/I kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Støtte