Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet graviditet

Spørgsmål:

Hej.

Jeg står i den uheldig situation, at jeg er blevet gravid. Vi har en datter på snart 7 måneder (korrigeret 6 måneder). Hun havde en svært start på livet, hvor vi var indlagt i 12 dage på barselsgangen. Jeg fik en efterfødselsreaktion, som resulteret i at jeg var bange for at være alene med hende på grund af svære tanker og frygten for at miste hende (tilbage i 2020 mistet vi en, da jeg var gravid i uge 16 (15+6). Det var en kæmpe sorg for min søn på 11 år og os). Det er først nu jeg hviler i min rolle som mor.

Sagen er den, at min kæreste og jeg er bange for, at jeg vil få en efterfødselsreaktion, hvis vi beholder barnet, derfor fortrækker vi at få en abort, da jeg ikke ønsker at udsætte mig selv eller min familie for en mor/kæreste der er i ubalance og føler utilstrækkelig.

Alligevel kan jeg ikke helt finde ud af, om jeg vil fortryde, hvis jeg får en abort, og hvad det vil have at konsekvenser, da jeg snart bliver 37 år. På den ene side ønsker jeg at få et barn mere (bare ikke nu) og på den anden side ikke, af frygten for at få endnu en efterfødselsreaktion, hvor det vil gå udover min familie.

Svar:

Tak fordi du skriver til os omkring din situation, som må have været hårdt for dig/jer at komme igennem. Men flot i sammen har arbejdet jer videre. Flot at du også nu sætter ord på det. Det kan være en stor hjælp for dig.

Det er vigtigt at du lytter til hvad hvad du føler, og ikke tager en for hurtig beslutning. Det er flot at du kan sætte ord på dine tanker og bekymringer. Det gør også at du kan forberede dig bedre. Du kan måske i en periode uanset hvad du vælger, have glæde af professionel hjælp måske fra en psykolog. Hvem har du som du kan snakke fortroligt med?

Du beskriver at din kæreste og dig er bange for at du vil få en efterfødselsreaktion, hvis I beholder barnet. Det betyder at både du og din kæreste er meget bevidste om det, måske mere end ved din sidste fødsel. Din kæreste kan måske støtte mere op og være med til at søge hjælp, hvis du får det dårligt. Måske bliver din reaktion anderledes end ved sidste fødsel, som gav en svær start med indlæggelse med din datter og tanker om at miste.

Du skriver at du ikke helt kan finde ud af om du vil fortryde hvis du får en abort. Det er vigtigt at lytte til også.
Det er ikke til at sige, om du kommer til at fortryde en abort. Men mange fortryder, og det kommer ofte bag på dem.

Du kan måske få hjælp ved at læse i brevkassen, om andre der har været i lignende situation.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Marianne Jørgensen, abortlinieleder