Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg lytte til mit hjerte?

Spørgsmål:

Hej brevkasse.

Tja hvor skal jeg starte…. Min kæreste er 42 og jeg 35, og har sambragte børn. Han har 1 med og jeg 3, i alderes gruppen 16 til 3,5 år. Jeg har været kærester med ham i 8 mdr. Og ikke været en dans på roser. Sagen er at jeg har opdaget jeg er gravid i 7 uge, men min kæreste har fra start af udtrykt at han ikke ønsker flere børn. Og jeg var faktisk afklaret med at vi nøjes med vores 4 sambragte børn.

Men noget indeni mig vil gerne beholde dette barn, og har ikke lyst til at få abort pga det psykiske sorg. Har en gang fået en abort, og har det forsat svært ved at tilgiv mig selv efter dette. Men min kæreste ønsker ikke flere børn og siger han går fra mig hvis jeg beholder barnet. Føler mig virkelig presset af ham ,for han betyder meget for mig.

Arbejder til daglig som sosu-assistent så er ikk højt lønnet men klarer mig da med egen bil og leje bolig. Skal jeg lytte til mit hjerte og få barnet og håbe på han bliver? Eller skal jeg føje ham?

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Du og din kæreste var afklaret med, at I ikke ønskede flere børn, men hvis man ikke bliver steriliseret, er mulighed for graviditet tilstede, når man har sex. Det har I begge vidst. Nu er du gravid, og du er klar til at beholde barnet, fordi du ikke ønsker abort. Din kæreste står fast ift ikke at ville have flere børn, så han er parat til at gå, hvis du beholder barnet. Hvad tænker din kæreste om, at du kan risikere at få det svært efter en abort?

Du må overveje, hvad du helst vil leve med, abort eller barn?

Hvis du vælger abort, vil du måske få det ligeså svært som efter din sidste abort, som du fortsat mærker følger af. Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, hvis du får abort pga pres fra ham?

Hvis du vælger at beholde barnet, lytter du til dig selv, og undgår de abortfølger, som du frygter. Måske forlader din kæreste dig, som han siger. Hvilken hjælp vil du have brug for, hvis du bliver alene med dine 4 børn? Måske ombestemmer din kæreste sig, som du skriver, og tager ansvar for dig og sit barn.
Hvem kan du tale med om din situation?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske