Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bekymret uplanlagt gravid

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg har brug for hjælp da mine bekymringer æder mig op indefra. Jeg fandt i sidste uge ud af at jeg er gravid. Jeg er nu i uge 6 og har talt med egen læge omkring den uplanlagte graviditet. Men fordi den har været uplanlagt har jeg ikke været forberedt.

Inden jeg opdagede at jeg var gravid havde jeg drukket alkohol. Jeg må ærligt indrømme at den ikke fik for lidt. Derudover har jeg haft taget hovedpinepiller fast i 3 dage (pamol og ibuprofen. Derudover har jeg heller ikke taget folsyre før jeg fandt ud af det. (Og min kost har ikke været med en masse gode, grønne grøntsager).

Jeg går nu og frygter at barnet har taget skade, og samtidig føler jeg mig ekstrem skyldig. Jeg kan ikke sove om natten på grund af det og jeg græder og græder. :-( Min frygt for et skadet barn er så slemt at jeg overvejer abort.

Svar:

Hej
Du her lige opdaget, at du er gravid, og nu bliver du bekymret, fordi du har drukket alkohol og taget smertestillende, og ikke folsyre. Du lyder meget ansvarlig. Tænk på, at de fleste graviditeter først bliver opdaget samme tid som din. De fleste kvinder har ikke afholdt sig fra alkohol og smertestillende, før de kender til graviditeten, og alligevel bliver deres børn født raske.

Der er ikke påvist risiko for barnet ved Panodil i starten af graviditet, og risiko for barnet ved Ibuprofen i starten af graviditeten er meget lille. Tal evt med din læge om din bekymring, han/hun vil formetlig sige, at du ikke har grund til at være bekymret for dit barn.

Håber, du må få en god graviditet, hvor du kan glæde dig, uden at bebrejde dig selv.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske