Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Lang ventetid på abort

Spørgsmål:

Hej abortlinien

Jeg og min kæreste ønsker at få en abort. Til at starte med kom graviditeten som en overraskelse og uventet. Vi indfandt os med det, men kunne med tiden godt mærke, at vi ikke var parate og ønsker at det skal være planlagt.

Her tager vi en drastisk beslutning om en abort og kontakter egen læge (8+6). Her skal jeg viderestilles til sygehuset til samtale om selve udførslen og skanninger. Jeg blev indkaldt for 2 dage siden og kan først få en tid når jeg er 10+0.

Det er utrolig frustrerende og psykisk hårdt at gå og vente. Ventetiden er ulidelig. Jeg kan se min mave vokser, den spænder forneden, min bryster vokser og er ømme, jeg har konstant kvalme, sulten konstant og er utrolig træt. At kunne se og mærke på kroppen at der er noget som vokser i en, samtidig med at man ved det skal fjernes, det er IKKE rart.

Jeg føler ikke jeg kan komme videre i mit liv, før det bliver fjernet. Sygehuset kan ikke give mig en anden tid og andre sygehuse i omegnen har heller ikke tider. Har i nogle gode råd til hvordan jeg kommer videre herfra? Det er bare så frustrerende og psykisk hårdt og ventetiden er ulidelig.

Oven i det, skal jeg selvfølgelig også vente på en tid til en kirurgisk abort efter samtalen på sygehuset og skanninger (da det er det jeg foretrækker, når jeg vil være så langt henne), og her er der helligdage samt weekend der også er i vejen.. hvilket måske gør at en medicinsk abort på sygehuset er bedst (hvis der er sengepladser, og man kan komme før til end der er tid til en kirurgisk).

Jeg kan ikke forstå at man får lov til at gå så længe med noget i maven som egentlig bare vokser derud af. Fra da jeg kontaktede egen læge til en samtale på sygehuset kommer der til at gå to uger!! Dvs jeg vil være to uger længere henne. Det føler jeg slet ikke jeg kan overskue …

Svar:

Hej

Du og din kæreste havde først indfundet Jer med den uventede graviditet, men tog så en drastisk beslutning om abort. Og så er der ventetid til forsamtale mhp abort. Det er let at forstå, at det er en svær tid for dig. Det er ikke unormalt, at der er ventetid på abort. Hvad kan du/I gøre i ventetiden?

I kan tale blive ved med at tale sammen om det hele, være gode ved Jer selv og hinanden, lyt til hinanden. Hvordan det har været for Jer, siden I fandt ud af, at du er gravid. Tal om, hvad I tænker om abort. Tal om, hvorfor tiden indtil mon føles så svær?

Hvordan tror du, du vil have det efter aborten? Nogle kvinder får det psykisk svært efter abort, og det kommer bag på mange. Læs evt Efter abort . Du kan også læse i brevkassen om andres erfaringer med abort eller undersøge chat-fora på nettet.

Håber det bedste for dig og Jer. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske