Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg ønsker barnet men føler mig presset til abort

Spørgsmål:

Hej.

Jeg fandt ud af at jeg er gravid for nogen dage siden. Men min kæreste vil ikk have det. Og det vidste jeg enlig godt. Er kun mig som godt kunne tænke mig en mere. Men han eneste kommentar er bare at jeg skal ha en abort og hans forældre er enige.

Jeg føler ikk nogen lytter til mig og hvad jeg vil. Jeg skal bare gøre som der bliver sagt. Os selvom jeg er imod abort. Og ingen tænker på det går ud over mig psykisk. Jeg får afvide at jeg er egoistisk fordi jeg ikk ønsker abort men jeg synes han er lige så egoistisk fordi han ikk er til at snakke med og kun mener det er hans beslutning. Jeg ved ikk hvad jeg skal gøre. Mine forældre er dog støttende og siger det er min beslutning og at de ikk vil presse mig i nogen retning.

Nu skal jeg i næste uge ringe til en gynækolog for at finde ud af hvor langt jeg er da jeg ikk ved det. Og i første omgang vil jeg kun vide hvor langt jeg er. Og så må vi se hvad der skal ske efterfølgende. Hilsen en meget trist gravid som gerne vil ha barnet.

Svar:

Hej

Hvor lyder det svært for dig. Du lyder også til at være stærk midt i det triste, fordi du reagerer på det urimelige pres, som din kæreste udsætter dig for. Du skriver, at det kun er dig, der kunne tænke dig en mere. Har I børn sammen? Havde I talt om, at du kunne blive gravid og hvad I så ville gøre?

Det må være hårdt, når du ikke oplever dig lyttet til og talt med. Og hårdt, at din kæreste presser for abort, som han ved, du er imod. Mange fyre/mænd bliver noget chokerede, når en uventet graviditet konstateres. Ved du, hvad der ryster ham? Nogle gange vænner mændene sig til tanken, andre gør ikke og truer måske med at forlade kæresten.

Han synes, det er egoistisk af dig, at du ikke vil have abort. Hvad ved han mon om abort og om de mulige psykiske eftervirkninger, som du skriver om?

Han har vidst, at sex, uanset prævention, kan føre graviditet. Synes han det er rimeligt at presse dig til at få abort?

Hvordan kan det være egoistisk, at du vælger at passe på det lille liv I begge er ansvarlige for undfangelsen af?

Godt, du har forældre, der vil støtte dig.

Det er en god plan, at du finder ud af, hvor langt du er henne. Kan din kæreste måske tage med til gynækologen, så han/hun kan hjælpe Jer til at få talt om Jeres situation?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske