Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kraftig menstruation efter kompliceret abortforløb

Spørgsmål:

Jeg fik for 6 mdr. siden foretaget en medicinsk abort som desværre ikke lykkedes. Der gik dog yderligere halvanden måned før det blev besluttet at jeg skulle have et udskrab. Den kirurgiske abort forløb efter sigende godt, og min menstruation blev hurtigt regelmæssig.

Jeg bløder dog nu en del mere end jeg har vært vant til når jeg har menstruation. Før kunne jeg have et bind på en hel dag, hvor jeg nu må skifte 6-7 gange dagligt. Somme tider er det så voldsomt at det minder om den medicinske abort som først var forsøgt (kun blod, ingen klumper).

Min menstruation varer 5-6 dage som den også gjorde før aborten og jeg har ingen smerter, så det er altså kun mængden af blod der bekymrer mig. Er det normalt?

Svar:

Det har været en voldsom oplevelse for dig at være igennem.
Jeg kan godt forstå, at du kan bekymre dig og tænker om det er normalt.

Måske har du haft kontakt til din egen læge? Ellers vil jeg opfordre dig til at kontakte ham/hende, og spørge om det er normalt.

Hvis du har brug for, at tale om din oplevelse og det du har været igennem, er du velkommen til at ringe på Abortlinien 48 39 48 48, hvor du kan tale med en rådgiver, hver aften (undtagen om lørdagen) mellem kl. 19 og 22.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder