Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg være gravid?

Spørgsmål:

Jeg fik en medicinsk abort i januar og har ikke haft min mens siden, og jeg venter på min tid til at få sat en spiral op, men i går havde min kæreste og jeg sex, hvor kondomet sprang, han kom ikke inden i mig, men mit spørgsmål er så, kan jeg nå at blive gravid af det?

Svar:

Hej
Ofte kommer menstruationen igen ca 4-6 uger efter abort, dvs. ægløsning, hvor man kan blive gravid, er ofte ca 2-4 uger efter aborten. Man kan ikke vide, om du har haft ægløsning omkring samleje-tidspunktet, og man kan heller ikke vide, om der har været lidt sædafgang. Så der er en lille sandsynlighed for graviditet. Du kan tage en test 2-3 uger efter samleje-tidspunkt.

Hvordan har du det efter din abort?

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Abort