Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg få abort anonymt?

Spørgsmål:

Jeg søger et simpelt svar til min problemstilling. Jeg ved at lægen har tavshedspligt, og jeg ved at hvis man er over 18 år, så behøver man ikke forældrenes samtykke til abort. Jeg ønsker derfor alene svar på nedenstående problemstilling.

Jeg er tidligt gravid, og jeg ønsker at få foretaget en anonym abort i Århus hurtigst muligt. Jeg ønsker ikke at dette skal journalføres, og jeg ønsker heller ikke at få foretaget aborten hos egen læge, er der mulighed for det? Hvis ikke, kan man så få foretaget aborten i udlandet?

Svar:

Hej
Prøv at henvende dig til en anden praktiserende læge end din egen eller en praktiserende gynækolog og forhør dig. Du kan godt ønske, at aborten ikke ajourføres. Jeg har ikke kendskab til abortmulighederne i udlandet.

Har du talt med nogen om din graviditet og abortplaner? Det lyder meget presserende for dig, at aborten skal være anonym. Læs evt på Abortliniens hjemmeside om abort og læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske