Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, min kæreste presser mig til abort, føler jeg!

Spørgsmål:

Hej.

Jeg er en ung kvinde på 22 snart 23 år. Jeg er blevet gravid på p-piller. Jeg fortalte min kæreste det, og han blev ikke sur, og ville rigtig gerne stifte famile med mig på et tidspunkt. Men han er selvstændig og arbejder meget, han er mekaniker. Han er 30 år og vi bor ikke sammen. Vi har været sammen i 3,5 år der omkring. Men jeg ville så gerne beholde det! Og jeg er virkelig deprimeret over at skulle have en abort, og jeg har været til lægen og på sygehuset, og jeg venter bare på at få en tid.

Meen, det er lige som min kæreste kun ser det negative i det. Og han har ikke engang spurgt mig hvad jeg har lyst til. Han mener ikke det er relevant, når der ikke er tid og overskud til det, og at han ikke klar til at blive far. Jeg føler mig virkelig tvunget, til at skulle byde mig selv en abort.

Og det ikke fordi jeg ikke kan sætte mig i hans sted, jeg er selv studierne HF fjernundervisning. Men jeg føler virkelig jeg kan det her. Men jeg ville hellere ikke presse noget over hovedet på ham, hvis han virkelig ikke har lyst eller er klar.

Vi er begge muslimer, og jeg har ikke mødt hans mor og far endnu, så jeg tror det er der den ligger. Men jeg er bange for at jeg kommer til at hade ham og gå fra ham, hvis jeg for fortaget en abort.

Han forstår ikke at jeg er mærket af det. Han mener bare det er klump. Men den klump er jeg begyndt at knytte mig til “mere end jeg troede jeg ville. Min familie og vennekreds støtter mig uanset hvad jeg vælger. Men har en del veninder der har prøvede en abort/spontan abort. Og de havde det forfærdeligt og er mærket af det stadig. Men kæreste siger, det bare er noget de putter i hovedet på mig. De fleste af dem, har fået børn idag, så han mener ikke de er mærket af det, så de har fået børn efterfølgende. Og jeg kan mærke jeg bliver mere og mere sur på ham. Fordi han ikke sætter sig ind i noget af det, når jeg sætter mig i hans situation. Beklager den blev så langt.

Mvh. Den ulykkelige.

Svar:

Hej Den ulykkelige.

Det er en svær situation for dig. Og desværre en situation som mange kvinder kender til. Du er blevet usikker på hvad du skal. Du føler ikke din kæreste støtter dig og spørger hvad du vil. Du ønsker selv at beholde barnet. Din kæreste føler ikke han er klar til at blive far.

Hvis du vælger at beholde barnet, følger du i højere grad dit eget ønske, selvom du måske kan være i tvivl om dit forhold til din kæreste efterfølgende.

Overvej, hvordan en abort kan få indflydelse på Jeres forhold?

Nogle forhold kan ikke holde til et barn, nogle forhold kan ikke holde til en abort. Sværest er det, hvis parret ikke var enige.
Han kan have svært ved at forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid, og hun kan opleve stor vrede overfor ham, der pressede hende til aborten.

Nogle mænd reagerer med en slags chok ved “pludselig graviditet”. Men måske kommer din kæreste på andre tanker, når det akutte chok har lagt sig. Der er også længe til barnet kommer, meget kan nå at falde på plads, både mentalt og praktisk. Ved du, hvad der særligt presser ham? Måske kan I lave gode aftaler, som giver ham overskud til at kunne overskue forhold og familieliv.

Har I fortrolige venner, som I kan tale med om denne svære situation? Vigtig ikke at træffe for hurtig en beslutning. Uanset hvad du vælger, er det et valg, du skal leve med. Hvad vil du helst leve med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Med venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder