Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg være gravid?

Spørgsmål:

Jeg gik fra min kæreste for tre måneder siden. Sidste samleje var umiddelbart inden. Med kondom der først kom på inde i akten. Jeg er siden flyttet og har været ret stresset siden.  Min menstruation har været uregelmæssig, forsinket hver gang og svagere end normalt men har dog været der tre gange siden. Jeg har desuden taget én test der var negativ.

Dog har jeg oplevet en del af de symptomer, der forbindes med tidlig graviditet. Eks vægtøgning, ømme bryster, træthed, kvalme, øget appetit osv. jeg ved godt at dette også kan være tegn på stress, som jeg uden tvivl har været igennem. Alligevel er jeg bange for om jeg kan være gravid alligevel. Måske det lyder som et tåbeligt spørgsmål, men jeg har en ret stor – irrationel – frygt indeni

Svar:

Hej
Jeg vil foreslå dig at tage en test mere og hvis den også er negativ, er der ikke noget der tyder på, at du er gravid. Tal evt med din læge om din anderledes menstruation.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske