Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan jeg redde vores forhold ved ikke at få barnet?

Spørgsmål:

Jeg er i 11+3.. Gift og færdiguddannet.. Men har lige fra starten været stærkt i tvivl, om jeg ville have barnet. Min mand er meget sikker.

Vores dårlige økonomiske situation (!), at ingen af os har arbejde endnu (at jeg som nyuddannet kvinde skal forlade arbejdsmarkedet for barsel og siden dagpenge igen), bor i en et værelses lejlighed, har gæld og har siden vi opdagede graviditeten allerede måtte træffe mange valg, som vi ellers aldrig ville havde overvejet! Vores forhold har også været på meget meget usikker grund de sidste par år. Alt hvad vi har haft gennem 10år+ synes at forsvinde mellem vores hænder nu.

Det gør mig meget i tvivl og bange.

Vi overvejer en kirurgisk abort. Har været til terminsscanning. Men er det for sent m abort? Er det en fejl at forsøge at redde vores forhold og mig selv ved ikke at få barnet?
tak.

Svar:

Hej
Du er gravid i 12. uge og spørger, om det er for sent med abort. Abort er en mulighed indtil udgangen af 12. uge, så det er ikke for sent, men tæt på.

Hvor længe har du vidst, at du var gravid? Hvad har din tvivl handlet om? Din mand er meget sikker, på hvad? Barn eller abort?

Jeres økonomi er ikke så god, I bor i 1. værelses lejlighed og Jeres forhold på usikker grund.
Du tænker, om du gennem abort kan redde Jeres forhold og dig selv, og du overvejer, om abort vil være en fejl. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du får abort? Hvad vil du helst leve med: abort eller barn?

Reaktioner efter abort

De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Nogle får det skidt lige efter aborten, andre efter nogen tid og andre igen, når de senere får et barn. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev presset. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvordan skulle en abort kunne redde Jeres forhold? Faktisk giver abort ofte vanskeligheder i et parforhold. Hvad har I gjort for at passe på Jeres forhold? Har I søgt hjælp? Undersøg evt PREP, som mange par har oplevet som værdifuldt.

En abort kan ikke gøres om

I er i tidspres i fht abort og det er meget ærgerligt, hvis I vælger abort uden at være helt sikker. For abort kan ikke gøres om og mange fortryder.

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? Overvej, at en graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads for Jer som par og de praktiske ting.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske