Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kæresten vil ikke have et barn mere

Spørgsmål:

Hej brevkasse.
Jeg har i dag fundet ud af at jeg er gravid. Ikke ret langt henne, men jeg er sikker. Jeg har testet positiv på 4 tests.

Jeg (23 år) står i den situation at jeg er studerende og har 3 år tilbage før jeg er uddannet, jeg får derfor kun SU. Min kæreste (28 år) har fast arbejde, men tjener ikke meget. Vi fik sidste sommer en lille dreng som vi bestemt ikke har fortrudt, selvom han ikke var planlagt. Vi har det godt og vi kan få det til at løbe rundt økonomisk, men der er ikke rigtig penge tilovers sidst på måneden til sjov.

Nu er jeg så blevet gravid igen. Ved et uheld. Igen. Det er dumt, jeg ved det godt. Og min kæreste ved det godt. Men jeg er virkelig i tvivl nu! Vi har gerne ville have flere børn, men først når jeg var færdig med min uddannelse, så vi kunne få råd og flytte til noget større. Vi bor i en 3 værelses leje lejlighed.

Min kæreste vil ikke beholde barnet. Han mener at vi bestemt ikke har råd eller plads. Jeg ved han har ret mht økonomien, men mener at børnene sagtens vil kunne dele værelse når de er så små, indtil vi kan flytte senere. Jeg synes det er så svært, men føler også bare at jeg bør tage ansvar for min (og min kærestes) handling og derfor beholde barnet og kæmpe for at få det til at fungere.

Vil det være uansvarligt at sætte et barn i verden som man ikke “har råd til”?
Hilsen den fortvivlede.

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid og vil gerne tage ansvar for din og din kærestes handling, selvom økonomien ikke er optimal. Din kæreste ønsker abort, det er svært for dig og du er i tvivl.
Du spørger, om det er uansvarligt at sætte et barn i verden, når I ikke har så godt råd. –Hvem kunne mene, at det er uansvarligt? Du er allerede mor, hvordan kan det være andet end ansvarligt at passe på det lille nye liv? Selvfølgelig kan børnene dele værelse. Barn nr 2 koster ikke så meget som barn nr 1. I får kan få tilskud til pasning mm. –Tænker du samfundsansvar? Der bliver født for få børn i DK, så du gør bare samfundet en tjeneste!

Hvilke værdier har du?

Du tænker også ansvar i fht at stå ved, at du er blevet gravid ved et uheld. Hvilke værdier handler det om for dig? Hvad tænker du om abort? Hvad tænker din kæreste om abort? I har lige konstateret graviditeten og det er selvfølgelig lidt af et chok, særligt for din kæreste. Hvad gjorde I sidste gang, da du blev uventet gravid med Jeres søn? Tænkte I da på abort? Hvad fik Jer til at beholde barnet? I har bestemt ikke fortrudt at I beholdt Jeres søn, tror du, I vil fortryde, hvis I beholde barn nr 2?

De fleste får det svært efter en abort

Overvej, hvordan du tror, du vil have det hvis du fik en abort? De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Læs evt i brevklassen om andres erfaringer med abort. Overvej begge nøje, om I vil udsætte dig, Jeres familie og parforhold for den høje pris, som abort ofte koster. Find ud af, hvad det er, din kæreste er bekymret for og hvordan I kan undersøge jeres økonomiske muligheder.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske