Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med nr. 2 og kæresten tvinger til abort.

Spørgsmål:

Hej. Jeg står i den situation at min kæreste som også er far til vores første barn, tvinger mig til en abort eftersom jeg er blevet gravid. Vores søn han bliver 2 til marts, så det er ikke aldersforskellen der er problemet. Men derimod at min kæreste sagde til mig, at hvis jeg beholder det her barn, skulle jeg pakke vores søns ting og mine ting, og så skulle vi aldrig kontakte ham igen, og vi fik ham aldrig og se igen og han ville ikke have noget med dette barn at gøre.

Har gjort det før

Han har tvunget mig til en abort før, hvor han så, hvor langt ned jeg gik psykisk, og det ved jeg, at jeg vil ende med igen. Den første abort plager mig stadig her 3 år efter. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre! For har bare ikke lyst til at få en abort, og græder hele tiden fordi jeg ikke har lyst. Han er hverken til at stikke eller hugge i.

Svar:

Hej
Hvor er det svært for dig. Hvem kan du tale med om din situation? Din kæreste har tvunget dig til abort for 3 år siden, det var hårdt for dig, det plager dig stadig, og selvom din kæreste ved det, tvinger han dig lige nu til endnu en abort. Du skriver, at han hverken er til at hugge eller stikke i. Overvej, hvad du helst vil leve med: abort, hvor du risikerer at få det mindst lige så slemt efterfølgende som sidst eller barn, hvor din kæreste måske gør alvor af sine trusler og forlader dig og Jeres søn? Det er alvorlige trusler, han kommer med.

Dramatisk udmelding – hvorfor?

Hvad får ham mon til at melde så dramatisk ud? Hvad er det, der truer ham ved et barn mere, der får ham til at true med at forlade sin kæreste gennem flere år og sin søn? Spørg ham evt, hvad der kan gøre det lettere for ham at overskue at beholde barnet?

Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du får en abort (igen) pga pres fra ham? Nogle forhold kan ikke klare et barn (mere), mange forhold kan ikke klare en abort, forholdet er særligt udsat, hvis parret var uenige. Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, det er dig, der er gravid, det er dot valg og primært dig, der skal leve med dit valg.

Overvej bortadoption

Overvej om bortadoption er en mulighed. Selvom det er en svær løsning, så undgår du abort, og hvis du ombestemmer dig, beholder du bare dit barn. Og måske er det din kæreste, der ombestemmer sig, og i løbet af graviditeten finder ud af, at han og I alligevel godt kan tage imod nr 2 i Jeres familie. Har I et vennepar eller noget familie, som I begge har tillid til, og som I kan tale med om Jeres situation?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske