Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er i tvivl om abort er det rigtige

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 30 år Jeg har de sidste år spekuleret på om jeg kunne få børn da jeg havde pco der har jeg så ikke mere men havde aldrig regnet med at jeg ville blive gravid naturligt.

Men nu er jeg så gravid med en fyr jeg kun har set 5 gange. Jeg har ikke noget kendskab til ham mere og har besluttet mig for abort eller har jeg? Bliver i tvivl jo mere jeg tænker over det. Den logiske beslutning er en abort men med min historie er jeg i tvivl nogle gode råd måske tager jeg det rigtige valg.

Svar:

Hej
Du havde ikke regnet med at kunne blive gravid (naturligt), men nu er du gravid. Hvordan var det at stå med positiv graviditetetest? Da du ikke har noget med manden at gøre, har du besluttet dig for abort, men er samtidig i tvivl.

Hvad gør dig i tvivl? Usikkerhed i fht om du kan få barn senere? Hvad får dig til at tænke, at abort er logisk? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? De fleste kvinder reagerer psykisk efter abort. Læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Hvordan ville det være for dig at tage imod barnet? Hvordan ser dit netværk ud? Hvad skulle der til, for at du kunne overskue at blive (alene)mor? Måske kan du blive gravid senere, det er der ingen, der kan love dig.

Vær sikker på, hvad du vil, før du vælger abort. Beslutningen kan ikke gøres om og mange fortryder.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske