Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og ramt af depression

Spørgsmål:

Hej. Jeg er i starten af tyverne, og gravid med min eks. Vores forhold var og er meget ustabilt, hvilket har forårsaget at jeg har fået en depression. Dette er selvfølgelig ikke den bedste situation i forhold til at sætte et barn i verden, men omvendt frygter jeg at en abort vil forværre min depression, og gøre den sværere at komme ud af, da valget jo aldrig kan gøres om.

Så mit spørgsmål går på om man som depressionsramt er mere udsat for de psykiske følger en abort kan medføre, eller om det er to forskellige ting der ikke statistisk set påvirker hinanden. Jeg er rigtig bange for at træffe det forkerte valg, men fordi jeg ved at jeg altid vil gøre dét der er bedst for barnet hvis først jeg vælger at få det, prøver jeg i første omgang at tænke på mig selv og hvad der er bedst for mit helbred; at få barnet eller ej.

Svar:

Hej! Det er svære omstændigheder du er gravid under. Derfor vil mange nok anbefale dig at få abort. Men abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten, derfor er det godt, at du grundigt overvejer, hvad du skal gøre, for det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg.

Hvorvidt en evt abort vil forværre din depression, kan man ikke sige. Det afhænger nok bla af, hvordan du har det med abort, hvilke overvejelser du gør dig. Der er undersøgelser, der viser, at de kvinder, der får det psykisk svært efter abort, også havde det svært forinden. Fra Abortlinien kender vi til mange kvinder, der har fået det svært pga aborten.

Du prøver i første omgang at tænke på dig selv og dit helbred, og du er bange for at træffe det forkerte valg. Hvad vil gøre valget rigtigt for dig? Hvad kan gøre valget forkert? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Hvis du ikke havde haft en depression, hvordan tror du så, du ville have det efter en evt abort?

Får du hjælp i fht din depression fra din læge? Hvis du beslutter dig for at beholde barnet, hvilken hjælp vil du da have brug for? Hvordan ser dit netværk ud? Hvad siger din eks-kæreste, kan han være til hjælp?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske