Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men kæreste ønsker ikke barn

Spørgsmål:

Da min kæreste og jeg fandt sammen, gav han udtryk for, at han gerne ville have flere børn. Efter at have været sammen i et halvt års tid, spurgte jeg ham igen. Han bekræftede, at han gerne ville have endnu et barn (og gerne med mig en skønne dag).

Kæreste ønsker ikke barn

Seks måneder senere var vores forhold ved at gå i opløsning, og i den forbindelse indrømmede han, at han havde mistet lysten til at få flere børn. Dette havde intet med mig at gøre, men han kunne ikke overskue at starte forfra med bleskift ect.

Vi løste vores konflikter og fik forholdet til at fungere igen. Selvom jeg var ked af det over hans beslutning, respekterede jeg det. Jeg følte selv, at jeg ikke kunne overskue et liv med ham, der også involverede småbørn. Det lyder måske en anelse kynisk, jeg mente bare, at det nødvendigvis ikke var opdragelsen af et fællesbarn, vi ville egne os bedst til.

Så sent som for 2 dage siden havde vi endnu engang snakken om, at han ikke ønsker flere børn. Han har selv udtalt, at det ville ødelægge ham fuldstændigt. I går aftes testede jeg positivt. Og jeg sidder nu i en situation, hvor jeg er fuldstændigt magtesløs.

Jeg ønsker ikke abort

Jeg har aldrig været tilhænger af abort på mine egne vegne. Jeg går absolut ind for retten til abort, fri abort osv. Men jeg meldte ud allerede første gang min kæreste og jeg havde sex, at hvis jeg nogensinde bliver gravid, skal jeg ikke have en abort.

Jeg føler, at jeg ødelægger mit eget liv, hvis jeg vælger at få en abort. Men jeg ved, at jeg ødelægger hans liv, hvis jeg beholder barnet. Han ville ikke kunne lade være med at tage sin del af ansvaret, men han ville knække sammen af det.

Er det mest fair overfor min kæreste og barnet i min mave, at jeg får en abort?

Ekstra info: Jeg er 22 år gammel (min kæreste er en del ældre), og jeg har derfor mange år til at finde mig en partner, der også gerne vil have et barn, hvis jeg vælger en abort.

Svar:

Hej!

Det lyder svært for dig, du føler dig magtesløs, men det er du ikke! Du har lige konstateret, at du er gravid. Det er klart, at du er noget chokeret, ikke mindst pga din kærestes seneste udmelding. Det er godt, du grundigt overvejer din situation, tag dig tid til det.

En voldsom udmelding

Du tænker, at du ødelægger dig selv, hvis du får en abort, og du ved, at du ødelægger din kærestes liv, hvis du beholder barnet. Det er en voldsom udmelding, han er kommet med om, at et barn vil ødelægge ham fuldstændig. Hvorfor tænker du, han vil knække sammen af at få et barn? Så meget indflydelse har et lille barn næppe. Mon ikke din kæreste vil være både glad og stolt over sit barn, når det først er født? Og få den energi han har brug for? Sjældent hører man om forældre, der har fortrudt deres børn. Har I brug for hjælp til at passe barnet?

Din kæreste har ændret holdning til et fællesbarn, hvilke konsekvenser har I taget af den udmelding? Du er fortsat sammen med ham. Han er ikke blevet steriliseret. I har begge vidst, at muligheden for graviditet var tilstede. Du har altid haft en klar indstilling til, at du ikke vil have abort, og dette har du været helt tydelig med overfor din kæreste. Men nu gør han dig i tvivl, om dit “løfte” til dig selv. Du føler, abort vil ødelægge dit liv, hvad tænker du på her? Overvej, hvad du helst vil leve med: At stå ved dig selv og beholde barnet eller få en abort og risikere svære følger heraf?

Måske reagerer han anderledes

Måske har du ikke talt med din kæreste om graviditeten endnu. Måske reagerer han anderledes, end du forventer. Måske vil han tage ansvar overfor dig og barnet, og ikke presse dig til en abort, du ikke ønsker og som du risikere at skulle betale en høj pris for. Jeres situation er anderledes nu; før talte I om at planlægge et barn, –det ønskede han ikke. Nu er der et barn på vej, det er ikke det samme som, at han mener, barnets liv skal afsluttes.

Du vil gerne være fair. Måske tænker din kæreste, at du er fair overfor ham ved at få en abort, men det kan man stille spørgsmåltegn ved; er det fair overfor ham, at hans ufødte barn ikke skal leve? Mht barnet, så kan det vist aldrig blive fair overfor ham/hende med en abort. Selvom faderen måske ikke vil være far, så har barnet sin mor, der ønsker det.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kæreste ønsker abort