Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid pga. p-pillesvigt

Spørgsmål:

Jeg har været sammen med min kæreste i 10,5 år hvor vi har fået 2 drenge sammen på 7, og 2. Nu har jeg opdaget jeg er blevet gravid imens jeg har taget p-piller. Har misset 2 piller i juli måned og haft opkast syge. Dette vidste han godt, før vi dyrkede sex.

Min kæreste har sagt at han ikke ønsker flere børn, pga. vi begge har fuldtidsjob og kun bilgæld. Den grund er, at den lille på 2 var en kompliceret graviditet og fødsel hvor vi var ved at miste ham over flere omgange. Desuden ønsker han huskøb, istedet for lejet hus. Men i mine øjne er jeg lige lykkelig i lejebolig som ejer af hus.

Jeg har tidligere fået abort under pres fra eks kæreste, som jeg fortrød og udviklede svær depression.

Jeg ønsker ikke abort. Selvom jeg heller ikke ønskede flere børn. Jeg er fuldstændig i vildrede over mit liv…. Skal jeg bare sige fuck det, der kommer et barn mere uanset om du vil eller ej? Eller skal jeg følge hans lyst til abort, og håbe på jeg kommer videre over det?

Jeg må lige sige at min kæreste forsat ikke ved noget, og jeg er 6 uger henne. Hvordan får jeg sagt det?

Svar:

Hej
Du er uventet gravid og er fuldstændig i vildrede. Din kæreste kender endnu ikke til graviditeten, men han har tidligere sagt, at han ikke ønsker flere børn, så derfor regner du med, at han vil ønske abort. Ingen af Jer ønskede flere børn. Men ingen af Jer var steriliserede. Havde I talt om, at du kunne blive gravid, trods prævention, og særligt pga manglende p-piller og opkastsyge? Ved din kæreste, at du tidligere har fået abort og hvordan du efterfølgende havde det?

Du ønsker ikke abort. Jeg vil opfordre dig til snart at fortælle din kæreste om graviditeten. Og om, hvordan du har det, og om hvad du tænker om abort. Faktisk ved du jo ikke, om din kæreste vil ønske abort, eller hvilket indtryk det gør på ham at høre dig fortælle om dine tanker og følelser. Måske ved din kæreste ikke, hvad abort er og hvilke reaktioner kvinden ofte kan få bagefter. Læs evt sammen om dette på Abortliniens hjemmeside her: Abort og Efter abort.

Måske får du det lige så svært igen som tidligere, hvis du får abort. Overvej begge, om I vil udsætte dig og Jeres familie for det. Overvej, hvordan du vil tror, du vil have det med din kæreste, hvis du vælger en abort, du ikke ønsker, pga ham. Nogle forhold kan ikke holde til et barn (mere), mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige.

Din kæreste har praktiske og økonomiske grunde til, at I ikke skal have flere børn. Desuden var din sidste graviditet meget kompliceret og hård følelsesmæssig. Frygter du at gå igennem det samme igen? Har du talt med din læge om sandsynligheden for dette ved en evt senere graviditet?

Jeg vil opfordre Jer til at tale meget sammen og lytte til hinanden. Måske reagerer din kæreste med en slags chok og forestiller sig, at et lille barn kan ødelægge meget for Jer. En sådan krisereaktion lægger sig nok efter nogen tid. Tal om at en graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads for Jer, både praktisk og mentalt. Og du har ikke travlt. Tag ikke en forhastet beslutning om abort. Og vær helt sikker på dit valg, hvis du vælger abort. Uanset hvad du vælger, skal du leve med dit valg. Overvej, hvad du helst vil leve med.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske