Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ...

Spørgsmål:

Jeg er blevet gravid og er nu mellem 6-8 uge i min graviditet. Min kæreste og jeg havde aftalt, at vi ville gå igang med at prøve til sommer og har derfor planlagt en masse eventyr og rejser, så vi kan nyde alt det vi skal nyde før to bliver til tre.

Jeg er gravid nu og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg føler mig ikke klar og har ondt i maven over det. Jeg synes dog også at abort er voldsomt. Jeg græder hele tiden ved tanken om begge men jeg kan ikke finde ud af, hvad det rigtige er for os.

Hvad hvis jeg bliver steril af aborten? Hvad hvis jeg fortryder? Min kæreste er der for mig og støtter den beslutning jeg nu ender med at træffe, men jeg ved ikke hvordan jeg skal kunne tage den beslutning. Hjælp.

Svar:

Hej
Du er blevet gravid ca 3 mdr. før du og din kæreste havde aftalt at gå i gang med at prøve. Og det gør dig ked af det og i tvivl, fordi I havde planlagt eventyr og rejser. Hvad har I mon planlagt? Mon ikke I kan nå en del ”eventyr og rejser” inden termin?

Du synes, abort er voldsomt. Hvad tænker du om abort? Overvej, at hvis du var blevet gravid om 4 mdr., ville du formentlig have været glad og ikke overvejet abort. Hvad får dig til at overveje abort nu?
Overvej, hvad du ville sige til en veninde i tilsvarende situation?

Din kæreste støtter dig, det er godt. Måske ville det være godt for dig, at han meldte ud, hvad han synes?

Risikoen for sterilitet er lille. Risikoen for at fortryde aborten er i højere grad til stede. Læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske