Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid igen

Spørgsmål:

Hej.

I januar stod jeg med en positiv graviditetstest. Først synes jeg det var virkelig dårlig timing. Men jeg blev glad for det, og mig og min kæreste havde aftalt at vi skulle prøve. Det skete bare hurtigere end forventet. Jeg mistede i uge 7+6. En uge før jeg skulle forsvare min bachelor. Min verden brød sammen og mig og kæresten tacklede det meget forskelligt. Jeg gik hen og blev deprimeret og kunne ikke overskue noget i flere uger efter. Han lukkede sig inde i sig selv.

Vi var sammen indtil start marts. For 14 dage siden, fandt jeg ud af at jeg igen er gravid. Han ville gerne have vi fandt ud af det. Og her i går, blev vi uvenner.

Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke ville vælge barnet, uden han vil have det. Men jeg kan mærke at jeg er ved at være i tvivl om jeg overhovedet kan få en medicinsk abort. Jeg er bange for at jeg falder hårdt igen. Men samtidig er jeg også nervøs for at sætte et barn mere til verden, hvis jeg ikke kan få det til at fungere med faderen.

Jeg har et barn i forvejen. Jeg ved hvilken fantastisk ting det er at være gravid og hvad der venter på den anden side. Jeg er lost.

Mvh. Hende på 32 der aldrig har været mere usikker på en beslutning.

Svar:

Du er gravid, og i tvivl om hvad du skal gøre. Du har for nyligt mistet i en spontan abort, næsten samme tid som du skulle forsvare din bachelor. Du beskriver det var en hård tid.

Nu er du gravid igen. Din kæreste ville gerne, at I fandt ud af det, nu er I blevet uvenner. Du er bange for, hvordan du får det, uanset hvad du vælger. Om du skal sætte et barn til verden hvis ikke det fungerer med faderen, eller om du falder hårdt igen hvis du vælger en abort. Det er vigtigt ikke at træffe for hurtig en beslutning. Du kan måske have glæde af at læse i vores brevkasse, om andre der har været i lignende situation. Du kan også på vores hjemmeside finde viden om psykiske følger efter en abort.

Vil anbefale du får en samtale med din læge, og blive afklaret i hvor langt du er henne, og derud fra tage beslutning om medicinsk eller kirurgisk, hvis du vælger en abort.

Det er vigtigt, at mærke efter hvilke værdier der betyder noget for dig i dit liv. Måske kan disse værdier hjælpe dig til at træffe dit valg.
Du beskriver, at du ved hvilken fantastisk ting, det er at være gravid, og hvad der venter på den anden side.

Du beskriver at din kæreste og dig er blevet uvenner. Måske er det et chok for ham, at du igen er gravid. Måske er det fordi, han er bange for, at du mister igen. Vigtigt at I får snakket sammen og finder ud af hvad forventninger I har til hinanden og jeres fremtid, enten sammen eller hver for sig. Vigtigt at han kender dine følelser og tanker, og at du kender hans.

Hvordan tror du, at du vil have det, hvis du vælger en abort? Og hvordan vil din kæreste have det. Hvis du vælger barnet? Hvad tænker han? Hvilke tanker tænker du, hvis du vælger barnet? Hvad hvis du skal være alene med barnet. Måske kan I finde sammen igen og begge være der for barnet.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, abortlinieleder