Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg kan ikke få billedet væk fra min nethinde!

Spørgsmål:

Kære Abortlinien.

Jeg oplevede for kort tid siden en spontan abort, i ca. uge 8.. efter at have blødt en del blev jeg sendt til scanning på sygehuset. Det var super ubehageligt at blive undersøgt og jeg følte at jeg lå der i smerter, i 100 år:(

Efterfølgende skulle jeg vente på blodprøver, for at udelukke graviditet uden for livmoderen. Imens jeg ventede fik jeg mere og mere ondt, sådan ve-agtigt-ondt! og da BP var overstået kunne jeg knapt gå ud til bilen :(

Da vi var hjemme igen, efter jeg havde kæmpet med kraftige smerter på turen, og jeg steg ud af bilen, mærkede jeg noget stort komme ud i mit bind! Jeg skyndte mig ind og da jeg satte mig og kiggede, fik jeg et chok! Der i mit bind lå en klump, en stor klump.. efter få sek. var jeg slet ikke i tvivl.. det var fostersæk, moderkage og navnesnor! Det var virkelig voldsomt, men jeg besluttede hurtigt at smide det i toilettet og skylde ud!

Efter lidt tid, fik jeg følelsen af at jeg lige havde skyllet vores “baby” ud i toilettet:( og nu kan jeg slet ikke få “billedet” af “klumpen” væk fra min nethinde:(

Ved ikke helt hvad jeg ville med dette … bare dele min historie!

Svar:

Hej
Det er hårdt og trist for dig med den spontane abort. Og selvfølgelig barsk for dig at se det det hele i dit bind. Og bagefter tænkte du, at du havde skyllet Jeres “baby” ud i toilettet. Ja, men det lille liv var dødt og hvis du havde siddet på toilettet, da det skete, var det samme sket.

Det er godt, du deler din oplevelse, håber, du også kan tale med din kæreste/mand om det, hvem kan du ellers tale med? Det er helt naturligt og forståeligt at sørge og reagere efter spontan abort, tag dig tid til det og vær tålmodig med dig selv.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske