Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg har brug for hjælp

Spørgsmål:

Hej.

Jeg er en pige på knap 25 år. Jeg læser til dagligt til sygeplejerske og er færdig i Juni ‘24, så om et lille års tid. Jeg har været sammen med min kæreste i 4,5 år og min kæreste har altid vidst hvor vigtigt det var for mig at få børn, og hvor brændende et ønske, det altid har været for mig. Jeg kender dog også til hans “holdning” som er, at han ikke er klar.

Min kæreste er 28 år og jeg har pludseligt fundet ud af at jeg er gravid (cirka 5-6 uger henne). Jeg fortæller ham det naturligvis som det første, og han fortæller mig at han ikke vil være en del af det. Han beder mig vælge mellem barnet og ham. Han siger at det 100% er min beslutning, men hvis jeg vælger at beholde barnet, vil han ikke være en del af det, dog vil han stå ved min side hele vejen, hvis jeg vælger en abort.

Jeg er virkelig i vildrede med mig selv og synes det er den sværeste beslutning jeg nogensinde har skullet tage. Jeg har virkelig brug for råd, på forhånd tak🙏

Svar:

Hej

Det er let at forstå, at det er en meget svær beslutning, du skal tage. Det er barsk, at din kæreste melder ud, at han ikke vil være en del af “det”. Måske er han noget chokeret pga “pludselig” graviditet.

Måske situationen ser anderledes ud for ham, når han har vænnet sig til tanken. Selvom han har sagt, at han ikke er klar, så har han vidst, at når I har sex, er sandsynligheden for graviditet til stede. Hvornår tænker han at blive klar? Og hvilken forskel vil det være, at tage imod et barn nu og i stedet for om måske 1 eller 2 år?

Eftersom han gerne vil være sammen med dig og ved, hvor brændende du ønsker dig børn, må han vel tænke, at I skal have børn på et tidspunkt? Mange fyre tænker som ham, at de ikke er klar. Ofte blive disse fyre ikke klar, før barnet er der. Og hvad hvis du får abort og bliver gravid igen, og han fortsat ikke er klar? Ofte tænker disse fyre, at abort er løsningen på uventet graviditet.

Mange ved ikke, at abort ofte har en høj pris. Ofte både for kvinden og dermed også for parforholdet. Han vil stå ved din side, hvis du vælger abort. Men overvej, hvad du tænker om abort? Og hvordan du tror, du vil have det med valg af abort pga pres fra ham og hvordan du tror, du vil have det med ham efter en abort? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Uanset hvad du vælger, er det en beslutning, du skal leve med. Hvis du vælger abort, skal du måske betale en høj pris. Måske får det betydning for Jeres forhold. Hvis du vælger at beholde barnet, får du et barn, som du har ønsket dig. Måske går din kæreste fra dig, som han har sagt. Hvordan vil det være for dig at være alenemor? Er der hjælp at hente i dit netværk? Men måske din kæreste besinder sig. Det er trods alt en stor beslutning at forlade dig efter 4,5 år, og måske han alligevel vil være ubekvem ved at forlade dig, fordi du vælger at tage ansvar og passe på Jeres barn.

Hvem kan du tale med? Og er der nogle fortrolige i familie eller blandt venner, som I kan dele Jeres situation med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien og tale med en rådgiver om din situation.

Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Manden – jeg er ikke klar