Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg føler mig tom...

Spørgsmål:

Kære Brevkasse.

Jeg er blevet uventet gravid (m. alder på 21), til trods for, at jeg på p-piller. Faren er én, som jeg mødte på Tinder og ikke kender specielt godt. Dog arbejder vi i samme erhverv, så vi kommer til at se hinanden rigtig meget. Distancen er heller ikke dét, der er en afgørende faktor.

Vi snakker meget åbent om det hele og er meget enige om, at vi aldrig ender op i et fast forhold sammen, eller kommer til at bo sammen. Og at alt det vi har været igennem, bare har været en “hygge-ting”. Han er meget fast besluttet omkring, at barnet det skal aborteres, hvorpå jeg har en anden holdning.

Jeg selv er meget i tvivl, jeg er et meget empatisk menneske, som ikke kan lade vær med at ligge følelser i fosteret, der nu er 6 uger gammelt. Ligeledes har jeg haft meget stærke holdninger om, at hvis man er gammel nok til at have sex, er man også gammel nok til, at tage det ansvar der følger med. Dog er sagen lidt kringlet her, eftersom vi jo trods alt brugte en form for prævention.

Jeg ved ikke, om jeg er stærk nok til, at kunne have døden af et foster på min samvittighed. Omvendt så ved jeg heller ikke, om jeg ville kunne få mit liv til at give mening, med et barn på sidelinjen.

Faren til barnet vil tage ansvar for barnet, og vil også være der for dét. Da han fik det af vide, sagde han til at starte med, at det ikke var hans plan at have et barn og håbede da på, at jeg ville aborterer. Men ligeledes, hvis jeg tilvalgte barnet, så skulle han nok også være der for dét og ikke mindst støtte mig i hele processen.

Men så i dag, skiftede det 180 grader. Eftersom at han har mange planer med sit liv, vil han føle, at hvis jeg tilvælger barnet, at jeg så ødelægger hans liv. Han sagde ligeledes til mig, at han vil hade mig resten af sit liv og er meget pressende omkring aborten. Det skal lige siges, at han fik besked om graviditeten igår.

Generelt er hele graviditeten ikke gået op for mig endnu og jeg har slet ikke mig selv med, i noget af det her. Hvilket jeg også har prøvet at forklare ham – dog er han meget uforstående. Der er mange ting, jeg skal gøre op med sig selv.

Vi begge har en stabil økonomi, fast arbejde og egen bopæl, så vi ville godt kunne forsøge hinanden. Men skulle hans “trussel” være reel, ville det være gode kår, at vokse et barn op i – hvor mor og far slet ikke kan sammen?

Hele mit hoved er tomt. Jeg har det så ambivalent eftersom jeg står med 3 liv i min hule hånd, som jeg lige pt er herre over. Selvom jeg hverken hælder til det ene eller det andet, så føler jeg mig allerede sønderknust.

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig; uventet gravid og helt i tvivl. Og ja, ingen prævention beskytter 100% overfor graviditet. Vær opmærksom på, at både du og faderen først lige har fundet ud af, at du er gravid. Ofte vil det aktuelle chok og kaos ændre sig, når man har sundet sig lidt og fået overvejet mulighederne.

Mange mænd vil, som faderen her, blive meget chokeret og bange for, at et uventet barn vil ”ødelægge” hans liv. Men det er voldsomme ting, han får sagt til dig, faktisk noget truende, og det gør dig selvfølgelig noget bekymret.

Du skriver, at hvis du tilvælger barnet… Du kunne også formulere det, at hvis du passer på barnet, som allerede er på vej… Selvfølgelig får det konsekvenser for ham at blive far, særligt uden at være i forhold med moderen, men hans liv bliver næppe ødelagt. Måske vil et barn være en uventet stor gave i hans liv.

Du skriver, at du har 3 liv i din hule hånd; du har i hvert fald dit og det ufødte barns liv. Overvej, hvad du helst vil leve med: barn eller abort. Uanset hvad du vælger, er det et valg, du skal leve med.

Hvis du vælger at beholde barnet, er du tro overfor dine holdninger. Du har økonomi mm. Barnet er en gave og en opgave. Du er alenemor, indtil du finder en mand. Hvordan ser dit netværk ud? Måske gør faderen alvor af sine trusler og I får et svært samarbejde, måske ændrer han indstilling, og I får et godt samarbejde omkring Jeres barn.

Hvis du vælger abort, slipper du for faderens had, men skal leve med at have handlet imod dine holdninger. Måske får du det psykisk svært, som du allerede nu overvejer. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Der er mange ting, du skal gøre op med dig selv, skriver du. Hvilke ting tænker du på? Hvem kan du tale med om alle dine overvejelser?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske