Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid 3. gang, min mand ønsker det ikke

Spørgsmål:

Hej! Jeg er gravid for 3. gang. Vi har to drenge en på snart 3 år og en på 1,5. Det giver sig selv, at de sidste par år har været med fart over feltet. Min mand og jeg har været sammen i 12 år. Siden ungdomsårene.

Vi er 30 år og 33 år. Min mand har sagt, at han altid har været i tvivl om, at ville få et tredje barn. (Meget af økonomiske årsager da han selv kommer fra et “dårligt socialt lag”). Men vi har begge gode jobs, 2 biler og et pænt hus. Han bekymrer sig meget over økonomien i det, at få et tredje barn. Han ville ikke være i tvivl, hvis vi var millionærer. Så ville han gerne have barnet.

Vi står så i den situation, at jeg gerne vil beholde barnet, han synes ikke vi skal have det. Han synes vi har det godt nu (det har vi også). Drengene er ved at være store, og de kan passe “mere sig selv”. Det skal siges, at jeg har taget rigtig meget over på “børnedelen”, jeg er mor med stort M.

Min mand har klart brug for mere “frihed” end mig. Hvilket jeg også giver ham. Men han er måske nervøs for, at mere “frihed” bliver taget fra ham. Jeg ville have svært ved at tilgive mig selv, hvis det ender ud i en abort, da det er et stort ønske fra min side. Men jeg har selvfølgelig heller ikke lyst til at skille familien ad.

Mange hilsner J

Svar:

Hej
Det er en svær situation for dig og Jer. I har talt om barn nr. 3, som du ønsker og som din mand har været usikker på pga de økonomiske konsekvenser. Men han har ikke været så usikker, at han er blevet steriliseret, så I har begge vidst, at du kunne blive gravid. Og det er du nu. Og han ønsker abort, og du ønsker at beholde barnet. Du overvejer, om han udover økonomien også er bekymret for sin frihed.

Du har selvfølgelig ikke lyst til at skille familien ad, skriver du. Hvad tænker du på? Om din mand vil gå fra Jer, hvis du beholder barnet? Har han sagt det?

Du ville have svært ved at tilgive dig selv efter en abort. Hvordan kan det være? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det? Har du talt med din mand om det?

Mange kvinder får det svært efter abort, og det kan få konsekvenser også for parforholdet og familien. Mange mænd kender ikke til abortens ofte høje pris. Læs evt begge i brevkassen om kvinders erfaringer med abort.

Måske kunne det hjælpe din mand at tale med en anden mand, der har stået i samme situation, hvor barn nr 3 eller 4 uventet meldte sin ankomst. Abortlinien kan formidle kontakt, hvis du eller din mand ønsker det.

Måske kunne det blive nemmere for din mand at overskue situationen, hvis han taler med en professionel omkring sin bekymring, både ang. det økonomiske, hvor han har noget tungt med fra sin barndom, og omkring ”sin frihed”.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske